Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Νίκη πεντάδας για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μέτρια, αλλά με εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη και με ωραίο γκολ του Περέα, επικράτησε εύκολα 2-0 επί της Λαμίας που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 60' λόγω αποβολής του Μπεχαράνο και μπήκαν στην πρώτη εξάδα.

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ινσούα, δεξί τον Αποστολάκη και τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Νούνες στον άξονα της μεσαίας

γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Μπουζούκης, σε ελεύθερο ρόλο ο Ζαχίντ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Η Λαμία παρατάχθηκε με τον Θεοδωρόπουλο στην εστία. Δεξί μπακ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Βάντερσον και ο Αντέτζο με τον Πλιάτσικα στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπεχαράνο και Δημούτσος οι κεντρικοί μέσοι, αριστερό χαφ ο Ρόμανιτς και δεξί ο Βασιλόγιαννης. Ο Καραμάνος σε ελεύθερο ρόλο και... φουνταριστός ο Τουράμ.

Στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Δώνη αδυνατούσε να δημιουργήσει την παραμικρή καλή στιγμή, έκανε συνέχεια το εύκολο λάθος και είχε την εικόνα μίας ομάδας που δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι για να να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας.

Στο 44', η τριαντάρα μπαλιά του Νούνες, βρήκε τον Χατζηγιοβάνη μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας εξτρέμ πέρασε σαν σταματημένο τον Ρόμανιτς και ανατράπηκε από τον Θεωδορόπουλο. Εκτέλεσε ιδανικά από τα έντεκα βήματα και κόντρα στην εικόνα του αγώνα έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Λαμία ήταν καλύτερη, δεν άφηνε χώρους, είχε άριστη ανασταλτική συμπεριφορά(δεν δέχθηκε ούτε μία τελική), ανοιγόταν σωστά στο επιθετικό κομμάτι και είχε τις δικές της καλές στιγμές για να σκοράρει.

Ο Διούδης απόκρουσε το σουτ του Βασιλόγιαννη(4᾽), εκείνο του Δημούτσου(14᾽) και τον κεραυρό του Σκόνδρα εκτός περιοχής στο 38' ενώ ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε και την κεφαλιά του Τουράμ, δίνοντας λύση στην προβληματική αμυντική συμπεριφορά των συμπαικτών του.

Στην έναρξη της επανάληψης το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, αλλά στο 60' ο Μπεχαράνο είδε δεύτερη κίτρινη και οι γηπεδούχοι έκαναν μια πολύ καλή διαχείριση των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί.

Ο Μακέντα μπορεί να αστόχησε σε δύο καλές στιγμές, ωστόσο, ο Περέα που είχε αντικαταστήσει από νωρίς τον ανέτοιμο Ζαχίντ, εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα, πέρασε τον Πλιάτσικα και με άπιαστο αριστερό σουτ έγραψε το 2-0 στο 82᾽!

Ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 87῾, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην τρίτη εντός έδρας φετινή του νίκη και να μπαίνει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα