Πάλι εκτός το e-class, τηλεκπαίδευση μετ΄εμποδίων, καμία πρόβλεψη για να μην κόβεται το ίντερνετ σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά

Για ακόμη μια ημέρα η τηλεκπαίδευση περνά από τις συμπληγάδες της προχειρότητας του υπουργείιου Παιδείας. Η πλατφόρμα του e-class έχει τεθεί και πάλι εκτός λειτουργίας.

Οι μαθητές από το πρωί προσπαθούν μάταια να να μπουν στο Ενιαίο Σχολικό Δίκτυο προκειμένου να εισέλθουν στις ηλεκτρονικές τους τάξεις.

Όσοι καθηγητές ή μαθητές επιχείρησαν να συνδεθούν μέχρι και αυτή την στιγμή μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως προβλέπει δηλαδή η σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, δεν είναι δυνατό να εισέλθουν. Να υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα

με την τηλεκπαίδευση είναι σχεδόν καθημερινά, ενώ αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κλείσει τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το πρόβλημα θα είναι τουλάχιστον δυσεπίλυτο.

Από το πρωί οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί στους υπολογιστές τους αντικρίζουν το παρακάτω μήνυμα.

Οι μαθητές για να μπουν στις ηλεκτρονικές τάξεις τους θα πρέπει να συνδεθούν απευθείας με την Webex με σύνδεσμο που είχαν δώσει οι καθηγητές τους.

Ο γολγοθάς για την τηλεκπαίδευση δεν φαίνεται να έχει τέλος την στιγμή που το υπουργείο Παιδείας τα βλέπει όλα ...καλά.

Παράλληλα δεν είναι και λίγα τα μηνύματα γονέων που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τον λογαριασμό του internet και οι πάροχοι προχωρούν σε φραγή των συνδέσεων τους με αποτέλεσμα οι μαθητές να παίρνουν απουσίες από τους καθηγητές τους λόγο του νομοθετικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η κ. Κεραμέως. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν μερίμνησε να έρθει σε συνεννόηση με τους παρόχους τηλεφωνίας και παροχής internet ή με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε θεσμικά να παρέμβει προκειμένου να μην γίνονται φραγές συνδέσεων εφόσον υπάρχουν μαθητές στο σπίτι, ενώ η «δαμόκλειος σπάθη» της απουσίας τους απειλεί.

Άφησε όμως στην τύχη του το ζήτημα με τους παρόχους να έχουν την ευγενική ευχέρεια να προχωρούν σε άρσεις φραγών για αυτό τον λόγο μετά από την απαραίτητη επικοινωνία των ίδιων των γονέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα