Παγώνη: 1 στα 3 κρούσματα κορονοϊού αφορά σε παιδιά, έκκληση στους γονείς για τον εμβολιασμό τους

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά» επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, 1 στα 3 κρούσματα κορονοϊού αφορούν σε παιδιά - έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει

εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», σημείωσε σχετικά.

Σύμφωνα με την κα. Παγώνη δε, οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων δεν θα φανούν πριν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, η κα. Παγώνη διευκρίνισε πως η εισήγηση από την Επιτροπή θα είναι πιθανότητα για εμβολιασμό υγειονομικών και εξηντάρηδων, ενώ προσέθεσε ότι η Βρετανία πριν λίγες ημέρες έριξε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι πάνω από 50 ετών.

Επισήμανε, τέλος, ότι σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «New England», η τρίτη δόση προσφέρει κι εξασφαλίζει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και πως «μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνη,pagoni