Παγώνει η «χρυσή βίζα» για Ρώσους πολίτες στην Ελλάδα

Αναστέλλεται η έκδοση ή η ανανέωση αδειών διαμονής επενδυτικού σκοπού («χρυσή βίζα») για Ρώσους πολίτες μέχρι νεωτέρας, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η έκδοση και ανανέωση αδειών διαμονής επενδυτικού ενδιαφέροντος και σκοπού που βρίσκονται υπό εξέταση και προέρχονται από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιπρόσθετα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δε θα αποδέχονται νέα αιτήματα για χορήγηση των

προαναφερθεισών αδειών διαμονής.

Παράλληλα, δε θα εξετάζονται μέχρι νεωτέρας αιτήσεις για άδειες διαμονής της κατηγορίας «στελέχη επιχειρήσεων» για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αναμονή σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μηταράκης: «Αυστηροποίηση στις νέες θεωρήσεις χρυσής βίζας»

Όσον αφορά τις «χρυσές βίζες» (δίνονται σε όσους επενδύουν 250 χιλ. ευρώ τουλάχιστον για την αγορά ακινήτου ή σε άλλα χρηματοοικονομικά προγράμματα), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης διευκρίνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκδοθεί 2.000 με 2.500 άδειες παραμονής σε Ρώσους πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αναθεωρεί όλη αυτή τη διαδικασία σε σχέση με τους «Ρώσους ολιγάρχες» και διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή στην έκδοση νέων αδειών. Ως προς τις υφιστάμενες άδειες είπε πως περιμένουμε την απόφαση της ΕΕ κατά πόσο θα γίνουν μαζικές απελάσεις Ρώσων, με ανάκληση αδειών όσων ήδη ζουν στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι θα υπάρξει «αυστηροποίηση στις νέες θεωρήσεις χρυσής βίζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνει, Ρώσους, Ελλάδα,pagonei, rosous, ellada