Παγκόσμια ημέρα γέλιου: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου η σημερινή και η εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» παρουσίασε το απολαυστικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ.

Η Φίνος Φίλμ ετοίμασε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο με όλες τις ατάκες και τα στιγμιότυπα που άφησαν εποχή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου γιορτάζεται πάντα την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το γέλιο είναι ευχάριστο, αλλά συχνά υποτιμούμε τον σημαντικό αντίκτυπο που

μπορεί να έχει ένα και μόνο χαμόγελο στην ευεξία και στην αλλαγή της διάθεσής μας.

Παρόλο που το γέλιο μπορεί να μην θεραπεύει ή να επιλύει τα πάντα, διαθέτει τη δύναμη να βοηθήσει και να «ανακουφίσει», έστω και για λίγο, το ανθρώπινο μυαλό από τις πολλές ανησυχίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου είναι ένα ετήσιο γεγονός που ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Ινδία το 1998, με πρωτοβουλία του «γκουρού του γέλιου», γιατρό-παθολόγο, δρ. Μαντάν Κατάρια. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε πάνω από 105 χώρες και έκτοτε γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Στόχος είναι να αναδείξει τα αξιοσημείωτα «θεραπευτικά» οφέλη του γέλιου και να αναγνωρίσει τις χιλιάδες κοινότητες παγκοσμίως -που αναφέρονται ως Λέσχες Γέλιου- οι οποίες ασκούν τακτικά προσιτές, σκόπιμες τεχνικές γέλιου που προάγουν την ευεξία και τη συνολική ευημερία.

Η «συντονίστρια γέλιου» Ελένη Κοντοράβδη επιχειρεί να μας μυήσει στην γελωτοθεραπεία, μιλώντας μας για τα οφέλη της στην ψυχική μας υγεία. Όπως αναφέρει στο Mega, συντονίζει ομάδες ανθρώπων με ασκήσεις που ενεργοποιούν τα θετικά συναισθήματα.

«Στις ασκήσεις της γελωτοθεραπειας χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος, θετικές δηλώσεις και διαφραγματικές αναπνοές».

#ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ_ΗΜΕΡΑ #ΓΕΛΙΟ #ΦΙΝΟΣ_ΦΙΛΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα