Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2019 - Bloody Festival και εορταστικές εκδηλώσεις

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Φεστιβάλ αιμοδοσίας με τίτλο «Bloody Festival» οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη,

την 14η Ιουνίου. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από τον χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 256 στο Μοσχάτο. Θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ, περιλαμβάνοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10.00-11.30, παιχνίδια στο φουαγιέ για παιδιά από 7 έως 14 ετών, αφήγηση παραμυθιών σχετικών με την αιμοδοσία από την καθηγήτρια της ΑΣΚΤ Ερμιόνη Δελή, προβολή ταινιών animation για παιδιά.

11.45-13.00: παιδική Θεατρική Παράσταση «Το Φανταστικό Χωριό» του Σπύρου Γραμμένου

14.00-18.00: Προβολή ταινιών sci-fi για έφηβους

18.30-20:00: Συζήτηση με θέμα «Επικοινωνία και Αιμοδοσία», με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων.

20.10-21:15: Συναυλία σύγχρονης τζαζ με την Big Band του δήμου Αθηναίων στον υπαίθριο χώρο της ΑΣΚΤ

21.30-23.30: Συναυλία «Σπύρος Γραμμένος live» στον υπαίθριο χώρο της ΑΣΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα