Π. Γερουλάνος: Για την ασφάλεια των γυναικών και για τον Μπακογιάννη

Στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και ειδικά των γυναικών στάθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξή ο Παύλος Γερουλάνος κάνοντας λόγω για επικίνδυνη καθημερινότητα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Ενώ σε παρουσία του σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης φωτογραφίζοντας τον αντίπαλο του Κώστα Μπακογιάννη τόνισε ότι η Αθήνα θέλει Δήμαρχο που θα ξαναζητήσει την ψήφο

των δημοτών και όχι κάποιον που θα τη χρησιμοποιήσει ως «πάτημα» για πολιτική καριέρα.

Για το μείζον πρόβλημα της ασφάλειας ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έχει αποκομίσει από την επαφή του με γυναίκες στις γειτονιές της πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Όταν μιλάς με γυναίκες, οι μισές σου λένε «κοιτάζω κάτω γιατί φοβάμαι μην πέσω» κι οι άλλες μισές «κοιτάζω πίσω απ’ την πλάτη μου γιατί δεν ξέρω τι μου 'ρχεται». Αυτά δείχνουν μια καθημερινότητα επικίνδυνη. Είναι προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από ανθρώπους περαστικούς. Ούτε μέσα από τα γραφεία. Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν τα παράπονα στον δήμαρχο, αλλά ο δήμαρχος στα παράπονα. Αυτά τα προβλήματα, πρέπει να τ' αντιμετωπίσουμε εμείς οι Αθηναίοι, που θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη».

Ο κ. Γερουλάνος φωτογραφίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη έκανε λόγο για υποψήφιους Δημάρχους με ημερομηνία λήξεως , τονίζοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται Δήμαρχο που θα δεσμευτεί ότι θα ξαναζητήσει την ψήφο των πολιτών, υποστηρίζοντας : «Όταν σκέφτεσαι την Αθήνα σαν ένα πάτημα πάνω στο οποίο πας να φτιάξεις καριέρα, συμπεριφέρεσαι απέναντι στην πόλη λες και θα είσαι Δήμαρχος μόνο για μια τετραετία. Δηλαδή πας και κάνεις έργα που μοιάζουν εντυπωσιακά, αλλά δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα επί της ουσίας. Αυτό που λέω είναι το εξής: η Αθήνα χρειάζεται Δήμαρχο. Χρειάζεται ένα Δήμαρχο, ο οποίος θα δεσμευτεί ότι στο τέλος της τετραετίας θα ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να χτίσουμε μακροχρόνιες πολιτικές και μόνο τότε μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά την πόλη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα