Ουκρανικές αρχές: Πλήγμα με πυραύλους σε ρωσικό ρυμουλκό

Ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν ρυμουλκό του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που μετέφερε στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Φιδονήσι, νότια της Οδησσού, δήλωσε ο τοπικός Ουκρανός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, ανέφερε ότι επλήγη το ρυμουλκό Vasiliy Beg.

Αν και καλύπτει λιγότερο από το ένα δέκατο του τετραγωνικού μιλίου -και πριν από τον πόλεμο στεγαζόταν μόνο ένας φάρος, περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες και μερικά πρόβατα- το νησί

έχει στρατηγική και συμβολική σημασία. Η τοποθεσία του στη Μαύρη Θάλασσα «το καθιστά δελεαστικό έπαθλο», σύμφωνα έκθεση του Πενταγώνου. Τον Αύγουστο του 2021, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επισκέφτηκε το νησί για να παρακολουθήσει στρατιωτικές ασκήσεις, λέγοντας ότι η χώρα «θα το υπερασπιστεί με όλες μας τις δυνάμεις».

Η σημασία του νησιού έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Στα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση Ζελένσκι τίμησε τον Ρομάν Χρίμποβ, έναν Ουκρανό στρατιώτη που στάθμευε στο νησί, ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις και επέστρεψε στην Ουκρανία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΠΛΟΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα