Ουκρανία: Στον «αέρα» η εκεχειρία, αναφορές για πυρά πυροβολικού και σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Η «χριστουγεννιάτικη» εκεχειρία φαίνεται πως ήταν μόνο στα... λόγια στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών στην ανατολική πλευρά της χώρας, παρά τη μονομερή διαταγή Πούτιν για κατάπαυση πυρός.

Πυρά πυροβολικού φέρεται να σφυροκόπησαν την Παρασκευή πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μονομερώς τις δυνάμεις του να σταματήσουν τις επιθέσεις για 36 ώρες.

Δημοσιογράφοι του AFP άκουσαν τόσο εξερχόμενα όσο και εισερχόμενα πυρά στην πόλη Μπαχμούτ

στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μετά την ώρα (11:00) που υποτίθεται ότι θα άρχιζε η ρωσική κατάπαυση του πυρός.

Οι δυνάμεις της Μόσχας έπληξαν επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Κραματόρσκ στα ανατολικά, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει ότι αξιωματούχοι που έχουν εγκατασταθεί από τη Μόσχα στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) έγραψαν στο Telegram ότι «έξι βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών εκτοξεύτηκαν από πυροβόλα 155 χιλιοστών τού ΝΑΤΟ».

Η κατάπαυση του πυρός άρχισε το μεσημέρι «κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής» στη σύγκρουση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας Channel 1.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός των 36 ωρών που διατάχθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων.

Σύμφωνα με τον Guardian, συναγερμός αεροπορικής επιδρομής έχει εκδοθεί σε περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι σειρήνες ήχησαν λίγες ώρες αφότου η Ρωσία κήρυξε προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά μήκος της μετωπικής γραμμής στην Ουκρανία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αναφέρει το βρετανικό μέσο.

#ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΣΤΗΝ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ_ΠΥΡΟΣ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ #ΠΥΡΑ #ΡΩΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα