Ουκρανία: Νέα επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν - Στην Κωνσταντινούπολη οι νέες διαπραγματεύσεις

Νέα συνομιλία είχαν ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο στη διαδικασία αυτή.

«Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ημερομηνία της έναρξης των διαπραγματεύσεων»

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ημερομηνία της έναρξης των διαπραγματεύσεων».

Όπως αναφέρει, το Κίεβο είπε ότι νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην Τουρκία, ενώ ο βασικός διαπραγματευτής της Ρωσίας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν την Τρίτη χωρίς να επιβεβαιώσει την τοποθεσία.

#BREAKING Ukraine says new round of conflict talks with Russia to start in Turkey on Monday pic.twitter.com/cpD4d6HXUi

AFP News Agency (@AFP) March 27, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα