Ουκρανία - Το «μετέωρο» βήμα του Ζελένσκι: Υποβαθμίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, «δεν θέλουμε διενέξεις»

Να υποβαθμίσει τις όποιες πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, προσπάθησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπαινισσόμενος πως δεν υπάρχει αντικείμενο διαμάχης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εμφανίστηκε να υποβαθμίζει τις πιθανότητες ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, καθώς όπως λέει εκτός από τη Ρωσία

«υπάρχουν κι άλλα κράτη αντίθετα στην ένταξή μας». Ο Ζελένσκι δήλωσε στην Bild ότι ενώ η Ουκρανία ήθελε για χρόνια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η διαδικασία δεν προχωρά.

«Δεν είναι μόνο η Ρωσία που είναι αντίθετη στην ένταξή (μας). Κάποια μεμονωμένα μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τη θέση της Μόσχας. Αυτό είναι κοινό μυστικό», είπε. Ο Ζελένσκι δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές, λέγοντας ότι συνεχίζει να ελπίζει στη στήριξή τους. «Δεν μας είναι εύκολο με αυτούς τους γείτονες και δεν θέλουμε κινδύνους ή διπλωματικές διαμάχες», είπε, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι Ουκρανοί θα πρέπει να αποφασίσουν για πιθανή ένταξη αλλά δεν υπάρχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να διενεργηθεί δημοψήφισμα.

«Η πορεία προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε στην Bild, παροτρύνοντας τα μέλη της συμμαχίας να υποστηρίξουν την Ουκρανία.

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία ψάχνει αφορμή για εισβολή

Ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει αφορμή για εισβολή στην Ουκρανία ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει το έδαφος για μια ένοπλη επιχείρηση κατά της Ουκρανίας» τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1494287015654928389}

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε δει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες γύρω από την Ουκρανία. Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι πράκτορες που δουλεύουν εντός της Ουκραντίας. Έχουμε δει προσπάθειες της Ρωσίας να δημιουργήσει προϋποθέσεις, προβοκάτσιες (false flag attack) ώστε να βρει αφορμή για εισβολή στην Ουκρανία».

Με τον όρο false flag attack που χρησιμοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, εννοεί μια ψεύτικη επίθεση που κάποιος ενορχηστρώνει εναντίον των ίδιων του των δυνάμεων ώστε να δημιουργήσει αφήγημα για αντίποινα.

«Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει, να αποσύρει δυνάμεις και να έρθει στον διάλογο» κατέληξε ο Στόλτενμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα