Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της Κουμουνδούρου

Στο απόλυτο μηδέν βρίσκονται οι διαδικασίες ανασυγκρότησης στην Κουμουνδούρου και ενώ κλείνουν 48 ώρες από τη νέα εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί καν πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη κομματικού οργάνου, όπως το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία.

Προφανώς, σε αυτή την απόλυτη ανυπαρξία διαδικασιών δημιουργούνται σειρά ερωτημάτων χωρίς απαντήσεις. Θα γίνει έκτακτο ή διαρκές

συνέδριο (το διαρκές γίνεται με τους συνέδρους αυτού που πραγματοποιήθηκε το 2022);

Όταν εννοεί ο κ. Τσίπρας οτι έκλεισε ένας κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει ένας άλλος, εννοεί επανίδρυση του ή ένα νέο κόμμα ή συνέχιση του υπάρχοντος; Θα υπάρξει άλλος υποψήφιος η άλλη υποψήφια για την προεδρία του κόμματος ή θα δούμε μια νέα άχαρη διαδικασία όπως πριν από 1 χρόνο; Έχουν κάποια βάση (μάλλον όχι) τα σενάρια δυαρχίας που με άλλον αρχηγό Κοινοβουλευτικής Ομάδας και άλλον πρόεδρο στην Κουμουνδούρου;

Παράλληλα, στη βάση του κόμματος, είτε πρόκειται για μέλη είτε για φίλους είτε για ψηφοφόρους είτε για εν δυνάμει ψηφοφόρους επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τα εκλογικά αποτελέσματα και την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, καταγράφεται διάσταση απόψεων μεταξύ όσων λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος και όσων λένε ότι πρέπει να αναδειχθεί νέος ή νέα πρόεδρος, η οποία έχει παραμείνει προς το παρόν σχετικά ήπια ακόμη και στο διαδίκτυο.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα