ΟΤΟΕ - Φλαμπουράρης: Χάθηκαν την τελευταία δεκαετία 26.000 θέσεις στις τράπεζες

Τα κρίσιμα θέματα των τραπεζοϋπαλλήλων έθεσε σήμερα η ΟΤΟΕ στον Υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη (υπεύθυνο από την πλευρά της Κυβέρνησης για τις Τράπεζες). Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σ. Κούκος ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου για το μείζον θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί αποτελεσματική λύση ενώ μίλησε ακόμα για την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία χρηματοδότησης

της πραγματικής οικονομίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών που εξελίσσεται χωρίς κανόνες και διαδικασίες ελέγχου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες που έχουν συρρικνωθεί αριθμητικά με απώλεια 26.000 θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, αντιμετωπίζουν με άγχος και ανασφάλεια την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς αν απειληθεί περαιτέρω η απασχόληση και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις προσπάθειες των Τραπεζών να μεταφέρουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων εκτός Τραπεζών και δήλωσε κατηγορηματικά στον Υπουργό ότι, η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη, έχει τις δικές της απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει μεταφορά τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τον τραπεζικό Κλάδο.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι κατανοεί τις θέσεις της ΟΤΟΕ καθώς και τους φόβους των εργαζομένων. Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι οι λύσεις που θα επιλεγούν για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων όπως τα κόκκινα δάνεια, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η προσπάθεια τόνωσης της πραγματικής οικονομίας στο πλαίσιο της λειτουργίας των Τραπεζών, δεν πρέπει να πλήξει τους εργαζόμενους. Σε ότι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων ζήτησε από την ΟΤΟΕ να του στείλει υπόμνημα θέσεων και επιχειρημάτων που θα αφορά στη διαχείριση των δανείων αυτών μέσα στις Τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα