Όταν ο κορονοϊός «παγώνει» μεταμόσχευση - Τι λέει στο News4Health ο θεράπων ιατρός

Η είδηση για έναν θετικό στον κορονοϊό άνδρα, ο οποίος ήταν εγκεφαλικά νεκρός στο Αττικό, και του οποίου η δωρεά οργάνων πάγωσε όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ, ανέδειξε τη θωρακισμένη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΜ στις μεταμοσχεύσεις εν μέσω πανδημίας.

Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στο «Αττικόν» με εγκεφαλικό. Πριν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό το

οποίο βγήκε αρνητικό, πιθανόν γιατί ο ιός ήταν στη φάση της επώασης. Δυστυχώς, ο άνδρας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και λίγες ημέρες μετά κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Σε εκείνο το σημείο, οι οικείοι του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του για μεταμόσχευση. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, μεταξύ των απαραίτητων εξετάσεων ελήφθη νέο δείγμα προς εξέταση για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό. Μετά από αυτή την εξέλιξη η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων πάγωσε.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά τα πολύ καινούργια δεδομένα τόσο για το πως επηρεάζει ο κορονοϊός τα ούτως ή άλλως βαριά , άσχετα με τον covid 19 περιστατικά αλλά και για την ίδια την διαδικασία της δωρεάς οργάνων;

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα