Όσκαρ Πιστόριους: Πρόκειται να αποφυλακιστεί υπό όρους

Ο Όσκαρ Πιστόριους πρόκειται να αποφυλακιστεί, αλλά υπό όρους…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όροι είναι να συμφωνήσει να συναντηθεί με τους γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ, της κοπέλας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της το 2013.

Ο έξι φορές χρυσός Παραολυμπιονίκης είχε δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους από τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε στη φυλακή επειδή δεν έχει ακόμη κανονιστεί συνάντηση μεταξύ του ίδιου και γονέων της Στίνκαμπ δήλωσαν οι δικηγόροι και των δύο μερών, στο Associated Press.

Ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες, καθώς πυροβόλησε την Στίνκαμπ- μοντέλο και σύντροφός του-πολλές φορές μέσα από την πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Φεβρουάριο του 2013. Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανική νομοθεσία, μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εξέτισε τη μισή ποινή του.

Το Associated Press ανέφερε ότι είχε προγραμματιστεί ακρόαση, για τον 34χρονο Πιστόριους, τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια ακυρώθηκε επειδή δεν είχε κανονιστεί συνάντηση του, με τους Μπάρι και Τζουν Στίννκαμπ, τους γονείς της Ρίβα.

Οι αξιωματούχοι του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Νοτίου Αφρικής προγραμμάτισαν την ακρόαση του υπό όρους αποφυλάκισης, αλλά αναβλήθηκε όταν δεν ήταν διαθέσιμη η πλήρης αναφορά για το χρόνο της φυλάκισης του Πιστόριους, αποκάλυψε ο δικηγόρος του Τζούλιαν Νάιτ.

Οι Στίνκαμπ ζήτησαν συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πιστόριους προτού εξεταστεί η πρόωρη αποφυλάκισή του από το σωφρονιστικό κέντρο Atteridgeville στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής, Πρετόρια, όπως δικαιούται σύμφωνα με την πολιτική διαλόγου, θύματος-δράστη της χώρας.

Έχουν αποκαλύψει προηγουμένως ότι θέλουν να προκαλέσουν τον Πιστόριους, να πει γιατί πυροβόλησε την κόρη τους, και θα το καταφέρουν, με συναντήσεις θύματος-δράστη που στοχεύουν στην επίτευξη κάποιου είδους επαφής, μεταξύ των οικογενειών, θυμάτων και δραστών.

«Ο Μπάρι και η Τζουν αισθάνονται ότι η Ρίβα έχει φωνή», δήλωσε η δικηγόρος των Στίνκαμπ Τάνια Κόεν, στο Associated Press. «Είναι η φωνή της Ρίβα και το οφείλουν στην αγαπημένη τους κόρη». Οι Στίνκαμπ επιτρέπεται να κάνουν συστάσεις μετά τη συνάντησή τους με τον Πιστόριους στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης της Νοτίου Αφρικής, αν και ο Κόεν δεν αποκάλυψε αν θα ήταν αντίθετοι στην απελευθέρωσή του.

Ο Πιστόριους κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το ντεμπούτο του στην Αθήνα το 2004 έως το Λονδίνο το 2012.

Ο σπρίντερ με το παρατσούκλι «Blade Runner» είχε γίνει επίσης ο πρώτος διπλά ακρωτηριασμένος που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400μ. της Νοτίου Αφρικής, στο Λονδίνο το 2012. Ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400μ. που είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγκού, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Πιστόριους πάντα υποστήριζε ότι είχε μπερδέψει τη Στίνκαμπ με έναν εισβολέα και αρχικά κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, προτού το Ανώτατο Εφετείο στη Νότια Αφρική ανατρέψει την απόφαση και καταδικάσει τον Πιστόριους για φόνο.

Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση το 2016 πριν αυξηθεί η ποινή του σε 13 χρόνια και πέντε μήνες το 2017. Ο Κοέν παραδέχτηκε ότι οι Στίνκαμπ εξεπλάγησαν που ο Πιστόριους ήταν επιλέχθηκε για αποφυλάκιση υπό όρους, καθώς πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να βγει από τη φυλακή έως το 2023. «Ανοίγει πολλές πληγές ή σκίζει τις γάζες που είχαν βάλει σε αυτές», τόνισε.

Με πληροφορίες από overfm.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσκαρ Πιστόριους, Πρόκειται,oskar pistorious, prokeitai