Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία αποφασίζει αν θα αφαιρέσει το Οσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ για τη σφαλιάρα στον Κρις Ροκ

Έκτακτη σύσκεψη της Ακαδημίας μέσω Zoom αναμένεται να αποφασίσει αν ο Γουίλ Σμιθ θα χάσει το Όσκαρ, το πρώτο που κατακτά στην καριέρα του, για το γεγονός πως νωρίτερα είχε χτυπήσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ, για το απαράδεκτο αστείο του, για τη σύζυγό του Τζαντα Πίκετ – Σμιθ και την ασθένειά της.

Σύμφωνα με τη Daily Mail

τα μέλη της Ακαδημίας είναι διχασμένα για το αν θα αφαιρέσουν ή όχι το Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ για την πρωτοφανή του κίνηση. Τα μέλη της Ακαδημίας, και ο ίδιος ο Γουίλ Σμιθ, έχουν συμφωνήσει να συμπεριφέρονται με τρόπο που να μην παραβιάζει «την αξιοπιστία της Ακαδημίας με τις πράξεις τους» αλλιώς να αντιμετωπίζουν την αποβολή. Είναι σαφές ότι η πράξη του Γουίλ Σμιθ εμπίμπτει στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με το AFP πάντως η Ακαδημία «καταδικάζει» την κίνηση του Γουίλ Σμιθ και θα «προχωρήσει σε επίσημη επανεξέταση» του γεγονότος

{https://twitter.com/AFP/status/1508530004765859843?t=CTkmcmE9d0emMX1xXRRbgQ&s=08}

Μιλώντας στη Sun μια πηγή «Από τη στιγμή που η γιορτή ολοκληρώθηκε ξεκίνησαν τις συζητήσεις για μια έκτακτη σύσκεψη που θα πάρει απόφαση για όσα συνέβησαν στην σκηνή. Υπάρχουν φωνές που ζητούν την αφαίρεση του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Ακαδημία θα έμοιαζε να παραβλέπουν το βίαιο επεισόδιο που έλαβε χώρα μπροστά τους.

Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν ότι ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε το βραβείο να παρθεί πίσω από την Ακαδημία». Στον Κρις Ροκ, που δεν έχει εμφανιστεί πουθενά μετά την επίθεση, προσφέρθηκε «ένα πακέτο φροντίδας» που συμπεριλάμβανε σύμβουλο αν χρειαζόταν, σύμφωνα με πηγή της Ακαδημίας που επικαλείται. Ο κωμικός δήλωσε πάντως στην Αστυνομία του Λος Άντζελες πως δεν πρόκειται να του κάνει μήνυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσκαρ 2022, Ακαδημία, Οσκαρ, Γουίλ Σμιθ, Κρις Ροκ,oskar 2022, akadimia, oskar, gouil smith, kris rok