Ορκωμοσία «εξπρές» για τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης πριν από λίγη ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο - Το παρών στην ορκωμοσία δίνουν και αρκετοί συγγενείς των νέων μελών της κυβέρνησης

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο απευθείας από το αεροδρόμιο, καθώς επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν ο Θάνος Μωραΐτης και ο Αγγελος Τόλκας, ενώ με πολιτικό

οι Γ. Κατρούγκαλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μπάρκας και Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μωραίτης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

Αναγνωστοπούλου: Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα