Όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά ...δεν επιτρέπει η εκκλησία τελετές μέχρι 15 Αυγούστου

Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοίνωσε όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά ούτως ή άλλως η Εκκλησία δεν τελεί τα δύο συγκεκριμένα μυστήρια από σήμερα, 1η Αυγούστου, μέχρι και τις 15 του μήνα, λόγω της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις, μεταξύ αυτών και το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, λόγω της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση της Παρασκευής, μπορεί να ανακοίνωσε όριο 100 ατόμων για γάμους,
βαφτίσεις κηδείες και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, μέχρι και τις 15 του μήνα, ωστόσο αυτό το μέτρο δε θα μπει σε ισχύ για τους γάμους και τις βαφτίσεις. Ουσιαστικά, το μέτρο αφορά μόνο τους πολιτικούς γάμους και τις κηδείες.

Οι ημερομηνίες που δεν γίνονται γάμοι και βαφτίσεις είναι:
14 Σεπτεμβρίου (Ύψωση του Τιμίου Σταυρού)Από 18 ως 25 Δεκεμβρίου (Νηστεία Χριστουγέννων)5 Ιανουαρίου (παραμονή των Φώτων)6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια - Ημέρα των Φώτων)Σαρακοστή (Καθαρά Δευτέρα μέχρι Μεγάλο Σάββατο)Τα Ψυχοσάββατα (Αν είναι μέσα στη Σαρακοστή)Του Αγίου ΠνεύματοςΤων Αγίων Αποστόλων (από Κυριακή Αγίων Πάντων μέχρι της Παραμονής της εορτής)Από 1 ως 15 Αυγούστου (Νηστεία Δεκαπενταύγουστου)29 Αυγούστου (Αποτομή Τιμίας Κεφαλής Προδρόμου)Σαρακοστή (Καθαρά Δευτέρα μέχρι Μεγάλο Σάββατο).

Διαβάστε επίσης:

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Εκτός από τον γαμπρό και η νύφη έχει κορονοϊό, Στα 21 τα κρούσματα

Θετικός στον κορονοϊό o Dj του γάμου στη Θεσσαλονίκη, 60 δείγματα σε αναμονή για εξέταση

Keywords
Τυχαία Θέματα