Οργή της οικογένειας Φύσσα για την αποφυλάκιση Πατέλη, «οι συμπάθειες δεν κρύβονται»

Οργή στις οικογένειες των θυμάτων (και όχι μόνο) προκάλεσε η απόφαση για την αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη της Νίκαιας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Πατέλης αποφυλακίζεται 1 χρόνο μετά την απόφαση για 10ετη κάθειρξη καθώς το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι το παιδι του 10 χρόνων, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, μόλις έναν χρόνο μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 10 χρόνων και 2 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», αλλά και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Πατέλης θα επιστρέψει στο σπίτι του παρά τα βαριά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Οι δικηγόροι της οικογένειας σε ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά της απόφασης κάνοντας λόγο για «συμπάθειες που δεν κρύβονται».

Οι δικαστές έκαναν δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, ο δικηγόρος του οποίου επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο Γιώργος Πατέλης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς μέσα από τα κρατητήρια. Ρουπακιάς και Πατέλης μίλησαν αρκετές φορές πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Πατέλης είναι λάτρης των όπλων, ενώ είχε αναλάβει και τη δημιουργία Τάγματος Εφόδου. Ωστόσο, στο δικαστήριο, είχε αρνηθεί όλα όσα ήρθαν αργότερα στην επιφάνεια από τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργή, Φύσσα, Πατέλη,orgi, fyssa, pateli