Ώρες αγωνίας για 30 εγκλωβισμένους τουρίστες σε ξενοδοχείο στο Πήλιο

Σκηνές αποκάλυψης στο Πήλιο με την βροχή στη Ζαγορά να φτάνει τα 800 mm όταν όλο τον χρόνο στην Αττική δεν ξεπερνάει τα 400 mm. Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένοι βρίσκονται 30 παραθεριστές σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Δήμητρα Καραουλάνη, μίλησε στο Live News του Mega, τονίζοντας ότι «το χωριό είναι σε έκτακτη ανάγκη, έχουμε πλημμυρίσει. Το νερό έχει φτάσει γύρω στα δύο μέτρα στο

υπόγειο, ανέβαινε με "τρελούς" ρυθμούς».

«Ο κόσμος είναι πάνω στα δωμάτια, έχουν ανέβει στον 2ο - 3ο όροφο, υπάρχουν παιδιά, υπάρχει μια έγκυος γυναίκα και θέλουν να φύγουν όλοι», τόνισε η κ. Δήμητρα.

Ακόμα, είπε μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την πυροσβεστική και την αστυνομία στο Βόλο, να φέρουν δυνάμεις , έχουν γίνει κατολισθήσεις στους δρόμους, δεν υπάρχει πρόσβαση από πουθενά, έχει σπάσει το ποτάμι, η μία και μοναδική δίοδος που κατεβαίνουν όλα τα φερτά υλικά».

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Καραουλάνη αποτυπώνονται το μέγεθος της καταστροφής αλλά και οι στιγμές αγωνίας που βίωσαν η ιδιοκτήτρια οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες.

Το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια του ξενοδοχείου, ενώ στο ισόγειο η στάθμη των νερών ξεπέρασε τους είκοσι πόντους. Και όλα αυτά ενώ στους δρόμους όσο περνούσε η ώρα η στάθμη ανέβαινε εφιαλτικά, φτάνοντας κάποια στιγμή το ένα μέτρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, η ιδιοκτήτρια ζητά βοήθεια και συνομιλώντας με έναν συντοπίτη της φοβάται μήπως δεν σωθούν. Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός. Η ξενοδόχος που βλέπει το βιός της να καταστρέφεται μιλά με ένα άλλον άνθρωπο που και εκείνος βλέπει την περιουσία του να έχει γίνει ένα με το ποτάμι που έχει δημιουργηθεί σε κεντρικό σημείο του οικισμού.

#ΠΗΛΙΟ #ΒΡΟΧΗ #ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώρες, Πήλιο,ores, pilio