Ομόφωνα αθώος ο 36χρονος για τη δολοφονία του μπάτλερ του

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που κατηγορούταν για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λανκα

Αθώος κρίθηκε ο 36χρονος που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του μπάτλερ του πριν από περίπου 8 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2013.

Η απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου ήταν ομόφωνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είχε σημειώσει πως «δεν μπορώ να καταλήξω στο ότι είναι ένοχος, έχω αμφιβολίες

για το κίνητρο... παρά το ότι θεωρώ ως πιθανότερη εκδοχή το έγκλημα να τελέστηκε από τον κατηγορούμενο».

Ο εισαγγελέας είχε αφήσει, μάλιστα, σαφείς αιχμές σε βάρος της αστυνομίας αναφορικά με το προανακριτικό έργο, εστιάζοντας στο ότι δεν εξετάστηκαν τα ρούχα του θύματος για τυχόν ανεύρεση DNA:

«Κακώς τα έβαλε ο ιατροδικαστής σε σακούλα. Η αστυνομία τα είδε και τα θεώρησε ως μη αξιοποιήσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Πήρε μπουκάλια, χαρτιά, σκουπίδια και δεν εξέτασε αυτό που ήταν το κυριότερο στοιχείο» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «μεγάλη παράλειψη».

Κατά την εισήγησή του προς τους στρατοδίκες ο εισαγγελέας είχε αφιερώσει μεγάλο χρόνο αναζητώντας το κίνητρο της δολοφονίας, εξετάζοντας διάφορες εκδοχές, μεταξύ αυτών τη διάρρηξη - κλοπή ή το ενδεχόμενο το θύμα να είχε «εχθρούς» ή να επρόκειτο για έγκλημα σεξουαλικής φύσεως.

Επικαλούμενος τα ευρήματα των αστυνομικών Αρχών και της ιατροδικαστικής έκθεσης, εκτίμησε όμως ότι κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα