Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη μετά την τηλεοπτική συνέντευξη

Οξύτατη κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με «φόντο» την τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά λέγοντας ότ διεκδικεί αυτοδυναμία την 21η Μαΐου και καθησυχάζοντας σχετικά με τις επιχειρήσεις ύδρευσης, ανακοινώνοντας ότι τόσο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ

θα επιστρέψουν στο Δημόσιο

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δέχτηκε και προσωπικά τα «πυρά» του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται σε βελτιωμένη έκδοση, όσα υποσχέθηκε το 2019 και δεν έκανε στη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Ακρίβεια, ανασφάλεια, φόβο και αδικία παντού αφήνει πίσω του. Οι υποσχέσεις του δεν πείθουν και ο χρόνος του τελείωσε.΄ Η αλλαγή έρχεται με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και με Δικαιοσύνη Παντού».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής του και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «μπροστά στην επερχόμενη ήττα και την αποδοκιμασία των πολιτών άλλαξε σήμερα γραμμή».

«Ο αμετανόητος Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέδειξε θεσμική ασέβεια εξαγγέλλοντας προκαταβολικά και τις δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο, σήμερα έκανε λόγο για τη "μόνη κάλπη" της 21ης Μαΐου επιχειρώντας να σώσει τα προσχήματα».

Κατά την ίδια ανακοίνωση: «Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, παρά την πλασματική εικόνα, που θέλει να καλλιεργήσει ο κ. Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, που κατάργησε τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με πρόσφατο νόμο και συνειδητά επέλεξε να μην το χρηματοδοτήσει στρατηγικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα υποσχέθηκε ότι θα το αναμορφώσει».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κάνει αναφορά και στην ακρίβεια, σημειώνοντας πως: «Την ώρα που οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με το κύμα ακρίβειας και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει ότι το «τρύπιο καλάθι» του κ. Γεωργιάδη, το... ζήλεψαν και στο εξωτερικό».

Το σχόλιο του ΚΚΕ

Δηκτικά σχολιάζει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ΚΚΕ, που σε σχόλιό του υπογραμμίζει: «Η περιβόητη "σταθερότητα" που επαναλαμβανόμενα υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και άλλα κόμματα, είναι μόνο "σταθερότητα" στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι η "σταθερότητα" στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς, στο ξεζούμισμα και ξεσπίτωμα δανειοληπτών, στην υλοποίηση των επικίνδυνων για τους λαούς κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο τσακωμός τους αφορά στο ποιο θα είναι το κυβερνητικό σχήμα που θα την υλοποιήσει».

Κλείνοντας, το ΚΚΕ σημειώνει: «Η σταθερότητα όμως για τον ελληνικό λαό και τα δικαιώματά του βρίσκεται σε μια ριζικά αντίθετη πορεία, με τον ίδιο πρωταγωνιστή των εξελίξεων και με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Βελόπουλος: «Προεκλογική εξαπάτηση»

«Πυρά» εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί "μετεκλογικής επιστροφής" της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο από το Υπερταμείο, συνιστούν τον ορισμό της προεκλογικής εξαπάτησης» τονίζει, και συμπληρώνει: «Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που με τροπολογίες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αναιρεθεί, προσπάθησε να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ επιτυγχάνοντας την έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού προς όφελος συγκεκριμένων ολιγαρχών» σημειώνει στην δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος και συμπληρώνει «Το ψέμα του Κ. Μητσοτάκη τεκμηριώνει και η "αγαπημένη" του Τρόικα στη σχετική αξιολόγηση της, που αναφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τις σημερινές του "εξαγγελίες"».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα