Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέταρτη η Κατερίνα Στεφανίδη, όγδοη η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, «χρυσή» η Ναζότ (βίντεο)

Εκτός βάθρου και συγκεκριμένα στην 4η (Κατερίνα Στεφανίδη) και 8η (Νικόλ Κυριακοπούλου) θέση τερμάτισαν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες στον τελικό του επί κοντώ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν προς το τέλος και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έδωσαν τη μεγάλη μάχη στον... «αέρα» και τον καλύτερο τους εαυτό για την υψηλότερη θέση στην κορυφαία διοργάνωση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4,5 μέτρα με τη 2η προσπάθεια, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη

το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, έχοντας... άπειρο άγχος όπως φάνηκε κατά την κρίσιμη προσπάθεια.

Όσον αφορά τα 4.70, η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε τρεις άκυρες και έμεινε εκτός εξάδας , ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε και πάλι με την τρίτη προσπάθεια.

Τέσσερις αθλήτριες πέρασαν στα 4.70: Σιντόροβα, Μπράντσο, Ναζότ και Στεφανίδη.

Στην πρώτη προσπάθεια στα 4.80, πέρασε η Σιντόροβα και η Ναζότ ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, όπως και η Μπράντσο. Η Στεφανίδη είναι 4η.

Πλέον, η «μάχη» μεταφέρεται στα 4,85 μέτρα, όπου η Στεφανίδη ήταν άκυρη στην πρώτη προσπάθεια, ενώ η εκπληκτική Σιντόροβα πέρασε και πάλι με την πρώτη. Με την πρώτη πέρασε και η Μπράντσο, ενώ την ακολούθησε η Ναζότ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα ρισκάρει και θα πάει με δύο προσπάθειες στα 4,90 και πλέον το θρίλερ... μεγαλώνει. Το πρώτο της άλμα ήταν καλό στα 4.90, αλλά δεν τα κατάφερε και πλέον όλα θα κριθούν στο κρίσιμο άλμα που θα δείξει το αν θα πάει για μετάλλιο.

Στην πρώτη τους προσπάθεια, δεν τα κατάφεραν ούτε οι υπόλοιπες τρεις αθλήτριες, όμως η Κατερίνα Στεφανίδη για την ώρα είναι 4η και εκτός μεταλλίου.

Δυστυχώς, η κούραση και οι δυσκολίες λόγω του πρόσφατου τραυματισμού ανάγκασαν την Στεφανίδη να μην επιχειρήσει καν άλμα, συνεπώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση.

Η Ναζότ πέρασε και τα 4.90, με τη Σιντόροβα να ρισκάρει με το ένα και μοναδικό άλμα που είχε ακόμα για τα 4.95 και το χρυσό μετάλλιο, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Ναζότ (Αμερική), που... έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα της Σιντόροβα (Ρωσία) η οποία στο τελευταίο άλμα αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο και λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάμματα.

Τρίτη αναδείχθηκε η Μπράντσο (Βρετανία), με την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι εκτός βάθρου (4η) μετά από μία μεγάλη μάχη.

Μάλιστα, η χρυσή Ολυμπιονίκης θέλησε να περάσει και τα 5.01 μέτρα αλλά ήταν τέτοια η χαρά της που δε μπορούσε να συγκεντρωθεί περαιτέρω και ξέσπασε σε κλάμματα πανηγυρίζοντας τη σπουδαία επιτυχία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα