Ολυμπιακοί Αγώνες: Διάβημα της ΕΡΤ στο Τόκιο για τη μη προβολή Πετρούνια (βίντεο)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να πήρε την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το πρωί του Σαββάτου (24.07.2021), ωστόσο η προσπάθεια του δεν μεταδόθηκε ποτέ από την Δημόσια τηλεόραση.

Τις τελευταίες ώρες, έχει προκληθεί σάλος, καθώς πολλοί ήταν οι τηλεθεατές που περίμεναν να δουν την προσπάθεια του Πετρούνια, που αποτελεί ένα από τα φαβορί της ελληνικής αποστολής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Μετά τις αντιδράσεις και τις βολές που δέχθηκε, η ΕΡΤ πήρε επίσημα θέση μέσα από τον λογαριασμό στο Τwitter, τονίζοντας πως έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια:

Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ. #ERTTokyo2020».

Στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό των κρίκων και πέρασε στον τελικό.

Η Κρατική τηλεόραση που δεν είχε συνεργείο για να καλύψει τον αγώνα του αθλητή από τον οποίο περιμένουμε χρυσό μετάλλιο και μετέδωσε τους προκριματικούς της ενόργανης γυμναστικής με πλάνα που πήρε από το κεντρικό δίκτυο.

Συγκεριμένα η ΕΡΤ είχε ζωντανή σύνδεση με τον προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής, περιμένοντας την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή. Από τις οθόνες πέρασαν οι προσπάθειες άλλων αθλητών, όμως εκείνη του Πετρούνια δεν προβλήθηκε ποτέ ζωντανά.

Η ΕΡΤ έγραψε νωρίτερα πάντως στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!».

τ

Το βίντεο με την προσπάθεια Πετρούνια στο twitter

Την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια σε βίντεο εξασφάλισε άμεσα και έδωσε στη δημοσιότητα το Eurosport.

Ο 30χρονος Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 9.033) και άφησε πίσω του τον μεγάλο του ανταγωνιστή, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 15.300 β.).

Πρόκειται άλλωστε για τον τελευταίο αθλητή που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019.

Το tweet με την προσπάθεια Πετρούνια

{https://twitter.com/EurosportGR/status/1418872899272908810?s=20}

Δηλώσεις Πετρούνια στην ΕΟΕ:

«Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.», δήλωσε ο Πετρούνιας.

Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου ο Πετρούνιας τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθεια του, σχολίασε: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακοί Αγώνες, Διάβημα, ΕΡΤ, Τόκιο, Πετρούνια,olybiakoi agones, diavima, ert, tokio, petrounia