Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Μελόνι με έμφαση σε ενέργεια και μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ιταλία συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι στη διάρκεια του δείπνου εργασίας που παρέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη ισχυρών

διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία, ενώ έμφαση δόθηκε και στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο μεταναστευτικό ζήτημα, επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη ότι μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική απαιτεί την φύλαξη των συνόρων, καθώς και την ανάγκη να παταχθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις από τις τρίτες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ατζέντα και τη συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες,ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή πρέπει να αφορά κατ' ελάχιστον την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Από ελληνικής πλευράς στο δείπνο ήταν παρόντες και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη Ελένη Σουρανή και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα

#ΔΕΙΠΝΟ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΖΟΡΤΖΙΑ_ΜΕΛΟΝΙ #ΙΤΑΛΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα