Ολλανδία: Αναφορές για νεκρό και 30 τραυματίες από τη σύγκρουση του τρένου με το μηχάνημα έργου

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν ένα επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου και ένα από τα βαγόνια του πήρε φωτιά, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Amsterdam και Voorschoten. Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, δεκάδες επιβάτες του τρένου τραυματίστηκαν (νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 τραυματίες), ορισμένοι από αυτούς

σοβαρά. Αναφέρθηκε επίσης ότι υπήρξε ένας νεκρός.

Λίγο πριν από τις 3.30μμ, λίγο πριν από το σταθμό Voorschoten, όπως φαίνεται από το Άμστερνταμ, επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με σιδηροδρομικό γερανό που βρισκόταν πάνω/κοντά στις γραμμές. Κατά πάσα πιθανότητα, ο γερανός βρισκόταν εκεί για εργασίες.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σε μεγάλο βαθμό και έπιασε φωτιά.

Πενήντα επιβαίνοντες

Ο επιβατικός συρμός είχε τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες και ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 30.

ΦΩΤΟ: EPA/JOSH WALET

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις αρχικές πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

#BREAKING
Dutch authorities say 30 people were injured in the train accident#Voorschoten #Netherlands
https://t.co/8vbXNVuNmP pic.twitter.com/OXdih6h38s

— ? Sarwar ? (@ferozwala) April 4, 2023

BREAKING: Passenger train collides with freight train in #Voorschoten, Netherlands, multiple people injured, local media reports pic.twitter.com/5z2uZadg3e

Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 4, 2023

#ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΤΡΕΝΩΝ #ΟΛΛΑΝΔΙΑ #ΝΕΚΡΟΣ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα