Ολη η Ελλάδα μια γροθιά απέναντι στην αθλιότητα Πολάκη - Καθολικό το αίτημα αποπομπής του - Ρήγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό σεισμό και κοινωνική κατακραυγή έχει προκαλέσει η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ρήγμα και στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Χαρακτηριστικό των όσων έχουν γίνει είναι και η αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του γιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου

Αθηνών (ΙΣΑ) Στέλιου Κυμπουρόπουλου, την οποία αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου ,στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, «ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Αδιαφορώντας για το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου, για την προσωπική του διαδρομή, τη δύναμη για ζωή, τις σπουδές και την κοινωνική καταξίωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέλεξε να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.

Πολάκης: Ο Μητσοτάκης με στοχοποιεί - Θα καταργήσουν τα θετικά μέτρα άρσης διακρίσεων;

Η απάντηση του Κυμπουρόπουλου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη από το βήμα της Βουλής.

«Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός» έγραψε στο Facebook o Στέλιος Κυμπουρόπουλος ενώ πρόσθεσε πως «ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα. Έτσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια». «Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω» καταλήγει.

Χαμός σε facebook και twitter

Χαμός έγινε στο προφίλ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, στην ανάρτηση με την οποία επιτέθηκε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Πολλοίαπό τους διαδικτυακούς του φίλους του τον κατέκριναν ζητώντα τους να επανορθώσει.

Τα επικριτικά σχόλια κατά του υπουργού, ήταν μάλιστα τόσο πολλά που αναγκάστηκε ο ίδιος να απαντήσει σε πολλά από αυτά συγκεκριμένα και σε ένα - ένα, ώστε να δικαιολογήσει τη θέση του και να περιορίσει τις αντιδράσεις.

Πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας - Αντίδραση Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη μετά το Πάσχα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι θα μετατρέψει τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Ο πρωθυπουργός έκανε νέα παρέμβαση μετά την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση . Αν για σας ντροπή για τη δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερασπασμό που δεν σας τιμά. Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι».

«Αδειάζει» Πολάκη ο Φίλης

Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχώριζαν τη θέση τους από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όπως έκαναν οι κύριοι Μπαλάφας και Φίλης, που αντιλήφθηκε πως αυτό που «έπληξε» ο κ. Πολάκης δεν ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά το «ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εκπροσωπεί βεβαίως (σ.σ. ο κ. Πολάκης) με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος,το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», ανέφερε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα