Οικονόμου για εκλογές στις 21 Μαΐου: Νομοθετικό έργο μέχρι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

«Με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας θα δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου - Αναφορικά με τις εκλογές στις 21 Μαΐου, υπογράμμισε ότι νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η βουλή

θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το σύνταγμα χρονικών ορίων» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών για τις 21 Μαΐου, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει ειλικρινά στη θεσμικότητα της οποίας βασικό στοιχείο είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ώστε η πολιτική κοινωνική και οικονομική ζωή μα μην υποτάσσεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια» είπε. «Η σταθερότητα, η συνέπεια, ο σεβασμός στους θεσμούς είναι βασικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι οι οδοί για να πετύχουμε την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρα μας» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο αναταραχής και μεγάλων προβλημάτων η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα. «Οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη ημέρα και ποια κυβέρνηση είναι κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους» είπε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που πέρασαν κατάφερε πολλά με την κοινωνία των πολιτών στο πλευρό της. «Δεν θα είχαμε αντέξει τόσες μεγάλες κρίσεις, δεν θα είχαμε καταφέρει όσες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώσαμε χωρίς την στήριξη, την κατανόηση και την συμπαράσταση του πλέον δυναμικού και υπεύθυνου μέρους της ελληνικής κοινωνίας» είπε.

«Οι ειλικρινείς και απροκατάληπτοι πολίτες αναγνωρίζουν όσα κάναμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους και για να ισχυροποιήσουμε την πατρίδα» σημείωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Όσα κάναμε δεν μπορούν να μηδενιστούν, να σβήσουν μονοκονδυλιά από όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε και από όσα δεν κάναμε όσο καλά και οι ίδιοι θα θέλαμε» πρόσθεσε.

«Οι ψύχραιμοι και συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση, έχουμε τεχνογνωσία και επαγγελματισμό έτσι ώστε την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποφασιστικότερα στην ανανέωση των γερασμένων υποδομών, στην αύξηση των μισθών για όλους και τη συνέχιση της βελτίωσης του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση των εναπομείναντων πυρήνων του βαθέως κράτους» είπε ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζοντας «ο στόχος είναι να κάνουμε τα καλά καλύτερα και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις αδυναμίες».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων. Ειδικότερα, έριξε «βέλη» στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας εκφράζει τον «παλαιοκομματισμό» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στη χώρα βάζοντας όπισθεν. Επίσης, άφησε αιχμές για συνεργασίες τόσο με τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Θέλει να συνεργαστεί με εκείνους που ήθελαν να ανατινάξουν το τραπεζικό σύστημα. Αμετανόητοι ανήμποροι και αντιδραστικοί», είπε.

Στο ερώτημα για την διάλυση της Βουλής και τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί και ποιοι θα παραμείνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση απάντησε: «Ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Βουλή θα διαλυθεί εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το σύνταγμα. Οι πανελλαδικές συνυπολογίστηκαν στην απόφαση του πρωθυπουργού για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο Παιδείας».

{https://www.youtube.com/watch?v=P4gOK2ONyvs}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΒΟΥΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα