Οικονόμου: «Δεν γνωρίζω για καταστροφές, ούτε για μη καταστροφές» για τους φακέλους παρακολούθησης Ανδρουλάκη - Κουκάκη (βίντεο)

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε για το δημοσίευμα που αναφέρει ότι καταστράφηκαν οι φάκελοι παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη ενώ επιβεβαίωσε ότι το επίδομα θέρμανσης το φετινό χειμώνα θα είναι και μεγαλύτερο και θα το λάβουν περισσότεροι πολίτες.

«Εγώ δεν γνωρίζω ούτε για καταστροφές ούτε για μη καταστροφές. Το ξέρουν οι αρμόδιοι οι οποίοι γνωρίζουν και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου

σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για καταστροφή των αρχείων παρακολούθησης των Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Σκοπός μας είναι βγουν όλα στο φως και να προκύψουν προτάσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα, συμπλήρωσε. Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωβουλής σχετικά με τις παρακολουθήσεις, είπε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει σειρά ερευνών και βρίσκεται σε εξέλιξη περαιτέρω διερεύνηση αυτού του είδους των καταγγελιών. «Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Θα συμβάλουμε να μην μείνει καμία σκιά στα θέματα αυτά».

«Στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα ζητήσει την άμεση λήψη αποφάσεων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την σημερινή ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Επισήμανε ότι είναι ώρα για «άμεσα και γενναία μέτρα» και πρόσθεσε ότι «έχουμε ξεπεράσει το σημείο "0"». Ανέφερε δε, ότι οι προτάσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια είναι πλέον στη βασική ατζέντα της ΕΕ.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να τεθεί πλαφόν και να αποσυνδεθεί η τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι όπως όλη η Ευρώπη έτσι και η Ελλάδα έχει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά της και γι' αυτό «προετοιμάζεται η συνεχής στήριξη της κοινωνίας».

«Ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα στη ΔΕΘ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε ότι Ελλάδα -εν μέσω δύο τυφώνων που έπληξαν την Ευρώπη, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία- «άντεξε και αντέχει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με προβλήματα αλλά αντέχουμε».

Παράλληλα, προχωράμε στην λήψη μέτρων στο Δημόσιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι υπάρχει «σπατάλη» στην ενέργεια, γι' αυτό και λήφθηκαν κίνητρα και αντικίνητρα για την εξοικονόμηση του δημοσίου.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει στη ΔΕΘ τον οδικό χάρτη μέχρι τις εκλογές και έκανε λόγο για αλλότριες δυνάμεις που θέλουν να τον απομακρύνουν από την πρωθυπουργία.

Δείτε βίντεο με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

{https://www.youtube.com/watch?v=v8-svZ9by-I}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Δεν, Ανδρουλάκη - Κουκάκη,oikonomou, den, androulaki - koukaki