Οίκοι ανοχής: Μόλις το 20% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί, «ανέφικτη» η τήρηση των μέτρων στις πιάτσες

Μόλις το 20% των εργαζομένων σε οίκους ανοχής έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου

Με τους οίκους ανοχής να έχουν επιστρέψει σε λειτουργία από τον Ιούνιο - και ενώ το επάγγελμα είχε πληγεί αναεπανόρθωτα στη διάρκεια της καραντίνας - η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., Έλλη Κανελλοπούλου μιλά για το «ανέφικτο» της εφαρμογής των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των κλειστών χώρων.

«Στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα

μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σεξουαλική επαφή να πράττονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί», υπογραμμίζει μιλώντας στο ThessToday.gr.

Αυτό που προκαλεί, άλλωστε, έντονο προβληματισμό είναι πως τα ποσοστά εμβολιασμού στις εργαζόμενες του κλάδου κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόλις το 20% έχει εμβολιαστεί.

«Απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων»

Ταυτόχρονα - και με δεδομένο πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid test - η κα. Κανελλοπούλου σημειώνει πως το επάγγελμα έχει πληγεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των lockdown, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να δυκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα των προληπτικών ελέγχων:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα rapid test, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκείνες που δούλευαν με άδεια είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη, μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων, όπου και εκεί οι κοπέλες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των lockdown», υπογραμμίζει, τονίζοντας πως η διακοπή λειτουργίας των οίκων ανοχής οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση της παράνομης ερωτικής συνεύρεσης, όπου τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα σπάνια τηρούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οίκοι, Μόλις,oikoi, molis