Οικογένεια Αγγελόπουλων: Η Χαλυβουργική, οι πρώτες διαφωνίες, η αμύθητη περιουσία και τα δικαστήρια

Χτες το βράδυ ο ΑΔΜΗΕ «έκοψε» την ζωή στην Χαλυβουργική, κόβωντας το ρεύμα. Ήταν ένα ακόμα αποτέλεσμα της κρίσης αλλά και της ενδοοικογενειακής διαμάχης εντός της οικογένειας που οδήγησε την άλλοτε κραταία επιχείρηση στο «λουκέτο».

Πριν λίγο με νέα ανακοίνωση ο Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αμφισβητούν την συνέντευξη που έδωσε ο πατέρας τους προ ημερών στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Αναλυτικά:

«Η απάντηση του δημοσιογράφου

της Καθημερινής, κ. Ηλία Μπέλλου, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως πραγματική την «συνέντευξη» του πατέρα μας, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στο χθεσινό φύλλο της Κυριακής, επιβεβαιώνει αυτό που δηλώσαμε εξαρχής. Η συνέντευξη είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου διαψεύδουν πλήρως πολλά και αυταπόδεικτα γεγονότα, αλλά κυρίως την αναλήθειά του προδίδει το ίδιο το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλείται για να πείσει πως λέει την αλήθεια. Δηλαδή, το ηχητικό απόσπασμα που δημοσιοποίησε. Το στοιχείο αυτό και μόνο τον διαψεύδει πολλαπλώς. Πρώτον γιατί, παρά την ελάχιστη διάρκειά του που ανέρχεται σε ενάμιση περίπου λεπτό, αποτελεί εμφανώς προϊόν μοντάζ. Δεύτερον γιατί το περιεχόμενό του είναι τόσο ακατανόητο, ώστε από μόνο του να επιβεβαιώνει ακριβώς την -για τις γνωστές αιτίες- πλήρη αδυναμία του πατέρα μας όχι απλώς να δώσει συνέντευξη, αλλ’ ακόμη και να εκφρασθεί προφορικώς. Τρίτον γιατί το ακατάληπτο αυτό περιεχόμενο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο της δήθεν συνέντευξης, όπως ευθέως προκύπτει από απλή αντιπαραβολή τους.

Σε κάθε περίπτωση, αφού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Μπέλλος, μαγνητοφωνήθηκε όλη η «συνομιλία» με τον πατέρα μας Κων. Αγγελόπουλο, αναμένουμε να δημοσιοποιήσει την πλήρη εγγραφή της, ώστε να διαφωτισθεί το αναγνωστικό κοινό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την αυθεντικότητα της επίμαχης «συνέντευξης».

Όσοι εμπνεύστηκαν, προκάλεσαν και συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη μεθόδευση γνωρίζουν άριστα την πραγματικότητα, αλλά την διαστρεβλώνουν βάναυσα στο βωμό ιδιοτελών σκοπιμοτήτων».

Η ενδοοικογενειακή μάχη στην οικογένεια

Τεράστια είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου με τον πατέρα τους Κωνσταντίνο. «Θα τα πούμε στα δικαστήρια», είναι η φράση που αποτυπώνει τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αφού οι γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος επιδιώκουν να τον θέσουν σε νομικό καθεστώς ολικής αδυναμίας να διαχειριστεί τις υποθέσεις του με επιχείρημα τα προβλήματα υγείας που εκείνος αντιμετωπίζει.

Η διαχείριση μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων ευρώ και μιας δαιδαλώδους αυτοκρατορίας επιχειρήσεων -με πλοκάμια εντός και εκτός Ελλάδας- βρίσκεται στο πρώτο πλάνο αυτών των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90 μεταξύ των αδελφών Θόδωρου και Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι σήμερα με αλλαγή των πρωταγωνιστών.

Στην αίτηση με ημερομηνία 19 Μαρτίου που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο μέσω των δικηγόρων τους, τα δύο αδέλφια περιγράφουν αναλυτικά μέσα σε 18 σελίδες όλο το ιατρικό ιστορικό του 73χρονου πατέρα τους, καταλήγοντας ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 1669 ΑΚ, προτείνουν κατάλληλο πρόσωπο να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης τον Γεώργιο Σκινδήλια, δηλαδή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπως εκείνοι ισχυρίζονται.

Προν μηνός ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε εξαπολύσει πηρά εναντίον των δύο γιων του κατηγορώντας τους πως άφησαν στο έλεος της την Χαλυβουργική.

Οι καβγάδες που οδήγησαν στη ρήξη

Η πρώτη διαφωνία ήρθε μετά την εμπλοκή των δύο γιων του στα διοικητικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έδινε συμβολικά το «παρών» στο γήπεδο, ως μια κίνηση στήριξης σε κρίσιμους αγώνες της ομάδας, παρά τα κινητικά του προβλήματα, αποτέλεσμα της αγκυλωτικής σπονδυλαρθρίτιδας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι από νεαρή ηλικία.

Από το 2013 που χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί δίμηνο σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο όντας σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του, η επιβάρυνση της υγείας του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο εύρος των πρωτοβουλιών που αναλάμβαναν οι γιοι του στις κοινές επιχειρηματικές, ενίοτε και τραπεζικές τους υποθέσεις. Πρωτοβουλίες που δεν τον έβρισκαν πάντα σύμφωνο και που πολλές φορές τον έκαναν έξω φρενών. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια περίπου, οι συγκρούσεις τους αυξάνονταν.

Στην πιάτσα άρχισαν στη συνέχεια να κυκλοφορούν φήμες για την αιτία της και μία από αυτές, ανεπιβεβαίωτη πάντως, ήθελε την ανάληψη σημαντικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε ελβετική τράπεζα να μην είχε γίνει με τη συναίνεσή του αλλά εν αγνοία του. Ηταν μάλιστα τέτοια η σύγκρουσή τους ώστε όχι μόνο αμφότερες οι πλευρές κατέφυγαν στην πρόσληψη διάσημων δικηγόρων. Μετά από εκείνο το θορυβώδες περιστατικό του Δεκεμβρίου, σύντομα πολλοί πια γνώστες της κατάστασης μιλούσαν με βεβαιότητα για σοβαρούς ενδοοικογενειακούς τριγμούς που καθόλου δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη σχέση των υιών Αγγελόπουλων με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους, Γέλη Παπαγιαννοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα