Οι υδρογονάνθρακες καταλύτης σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο

Την πεποίθηση ότι «η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλοντας στην ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αμέσως μετά την κοινή συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε λέγοντς ότι «το κοινό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλες τις προτεραιότητες των τριών χωρών σε όλους τομείς συνεργασίας τους», μιας συνεργασίας - όπως είπε - που έχει επιφέρει απτά αποτελέσματα μεταξύ άλλων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, προς όφελος των λαών των τριών χωρών.

Πρόσθεσε, δε, ότι «η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για ευρύτερη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο, συμβάλλοντας στην ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο θεσμός της συνεργασίας της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, προχωράει καλά, εμβαθύνεται, μπορεί στο μέλλον να δούμε να διευρύνεται κιόλας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στη Λευκωσία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι ο οικοδεσπότης της 6ης τριμερούς συνόδου κορυφής, στην Κρήτη, το 2018.
Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα