Οι πρώτοι νεκροί από τις εκλογές στην Τουρκία είναι γεγονός

Οι πρώτες αναφορές για νεκρούς μετά την λήξη της ψηφοφορίας των τουρκικών εκλογών είναι γεγονός.

Ένα μέλος του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ και ακόμα δυο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Ερζερούμ σύμφωνα με την εφημερίδα Yenicag. Αν και το υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει την είδηση, ο εισαγγελέας έχει ήδη δώσει εντολή για εισαγγελική έρευνα.

Την ίδια στιγμή που το υπουργείο συνεχίζει να μην επιβεβαιώνει, το «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε και επίσημα το θάνατο του Μεχμέτ Σιντίκ Ντουρμάζ, επικεφαλής του κόμματος στο Ερζερούμ.

«Τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ανόητοι και ανέντιμοι άνθρωποι» αναφέρεται στο λογαριασμό του κόμματος στο twitter.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Χουσνού Γιλάν, όλα έγιναν όταν την εμφάνισή τους στο Ερζερούμ έκαναν εκλογικοί αντιπρόσωποι από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Yenicag: «Αντιδράσαμε σε αυτό. Τότε, ένας νεαρός υποψήφιος βουλευτές του AKP (σ.σ. κόμμα του Ερντογάν) ήρθε στο σχολείο (σ.σ. εκλογικό κέντρο). Ούτε αυτό μπορούσαμε να το δεχτούμε. Ξέσπασε καυγάς. Άρχισαν να πυροβολούν».

Εκτός από τους τρεις παραπάνω νεκρούς, η δημοσιογράφος Marion Sendker αναφέρει στο λογαριασμό της στο twitter πως υπάρχει και τέταρτος νεκρός, αυτή τη φορά στην επαρχία Σουρούτς. Στο σημείο νωρίτερα είχαν σημειωθεί εντάσεις και μέλη εκλογικών επιτροπών είχαν ξυλοκοπηθεί.

{https://twitter.com/lamaridda/status/1010891151480639489}

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα