Οι πρώτες εικόνες από τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο, αρνήθηκε βοήθεια το τουρκικό πλήρωμα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Χίο - Το τουρκικό πλήρωμα που βρίσκεται στο ένα πλοίο έχει αρνηθεί τη βοήθεια των ελληνικών Αρχών.

Ένα θρίλερ παίχτηκε μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων με ξένες σημαίες, εννέα μίλια ανοιχτά της Χίου. Το πλοίο «ΑΝΤ», σημαίας Βανουάτου, με τουρκικό πλήρωμα 13 ναυτικών αρνήθηκε βοήθεια από το ελληνικό Λιμενικό το οποίο είχε σπεύσει στο σημείο και έχει στήσει μια συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Πιο συγκεκριμένα, επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε Έλληνας διασώστης

από το (δεύτερο) ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα αρνήθηκε τη βοήθεια της ελληνικής πλευράς και είπαν ότι θα προσπαθήσουν να γυρίσουν το πλοίο προς τα τουρκικά παράλια. Το Λιμενικό παρακολουθεί στενά την πορεία του πλοίου και παραμένει με σκάφη στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το «ΑΝΤ» ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία.

Από το περιστατικό της σύγκρουσης δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, όπως αναφέρει το Λιμενικό, το οποίο ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα για σύγκρουση του φορτηγού πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με δεκατρείς αλλοδαπούς πλήρωμα, με το φορτηγό πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με δεκαεννέα αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου, σε διεθνή ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής άμεσα έσπευσαν στο σημείο επτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ συνέδραμαν επίσης ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία.

Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού παραμένουν στην θαλάσσια περιοχή που συνέβη η σύγκρουση ενώ έχει καταπλεύσει και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

{https://www.youtube.com/watch?v=ufcHTXCaQjY}

#ΧΙΟΣ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΠΛΟΙΩΝ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ #ΤΟΥΡΚΟΙ #ΒΟΗΘΕΙΑ #ΔΙΑΣΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χίο,chio