Οι πρώτες δηλώσεις Ράμα για τη σύλληψη Μπελέρη: «Να μην βιαστούν να βγάλουν συμπερασμάτα»

O πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σχολίασε την σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ζητώντας από όλους να μην βιαστούν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Σε θρίλερ έχει εξελχτεί τις τελευταίες ώρες η σύλληψη του ομογενή Φρέντη Μπελέρη, υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας, δύο μέρες πριν από τις εκλογές

στην Αλβανία.

Σχολιάζοντας το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Αυλώνας για τον Φρέντη Μπελέρη, ο Αλβανός πρωθυπουργός την χαρακτήρισε δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, παράλληλα, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη», ενώ κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και να αφήσουν ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος, πως η σύλληψη ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα ή με την πολιτική του κόντρα με τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Αναλυτικά η δήλωση Ράμα

Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χειμάρρα Φρ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο!

Η κόντρα μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν σε πολιτικά συμπεράσματα περιμένοντας υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης.

Ndalimi i kandidatit të opozitës për Himarën F.Beleri me urdhër të prokurorisë përbën një sprovë të madhe për drejtësinë në vigjilje të zgjedhjeve, që do të thotë se shkelja e ligjit nga ana e tij duhet të jetë e provuar dhe ndalimi i tij ligjërisht i motivuar!

Edi Rama (@ediramaal) May 12, 2023

#ΕΝΤΙ_ΡΑΜΑ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΜΠΕΛΕΡΗΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα