Οι πολίτες κατάργησαν τα μέτρα covid πολύ πριν καταργηθούν - Τι λένε πολίτες στο Dnews

Σύμφωνος με την άρση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι ο περισσότερος κόσμο. Έπειτα από τρία χρόνια μπήκε επίσημα «τέλος» και στους τελευταίους περιορισμούς. Πλέον οι πολίτες δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι να κανουν rapid test.

Εξαιρούνται φυσικά

όσοι δουλεύουν σε νοσοκομεία και έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να φορούν μάσκες σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Έπειτα απο τρία χρόνια ήρθε η ώρα επιτέλους να καταργηθούν τα μέτρα που έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι τα τηρούσαν. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς πολλοί επιβάτες δεν φορούσαν μάσκα ενώ δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Δεν είχε κανένα νόημα η υποχρεωτικότητα. Οποίος θέλει φοράει μάσκα ούτως ή άλλως για να προστατευτεί από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα που κυκλοφορούν», δηλώνει στα Dnews ο κ. Νίκος.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πλέον δεν είναι υποχρεωτικό το rapid test ανεμβολίαστων εργαζομένων αλλά και οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όσον αφορά τα rapid test οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανακουφισμένοι διότι ναι μεν με τα τεστ μπορούσαν να καταλάβουν αν νοσούν ή όχι, ωστόσο ήταν ένα επιπλέον κόστος που τους βάραινε. «Δεν ξέρω πως ακούγεται αλλά είναι μια ανάσα, έπρεπε να κάνω ένα με δυο τεστ την εβδομάδα, δηλαδή 40 ευρώ το μήνα. Μπορεί να είναι ένα μικρό ποσό αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα για εμένα είναι πολύ σημαντικό», υποστηρίζει στα Dnews ιδιωτικός υπάλληλος.

«Θα συνεχίσω να φοράω μάσκα»

«Προφανώς δεν μπορούν να επιβάλλουν στον κόσμο την μάσκα, παρ όλα αυτά εγώ θα συνεχίσω να τη φοράω καθώς έχω ακόμα τον φόβο. Όχι μόνο για τον κοβιντ προφανώς αλλά και για τις υπόλοιπες ιώσεις. Δεν θα ήθελα να κολλήσω οπότε επιλέγω στα μέσα όπου δημιουργείται συνωστισμός να φοράω την μάσκα μου», αναφέρει στα Dnews επιβάτης του μετρό.

Που μένουν υποχρεωτικά τεστ και μάσκες

Για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις δομές του οι οποίοι θα πρέπει να διενεργούν δυο rapid test με δικά τους έξοδα την εβδομάδα καθώς και σε επίσκεψη συνοδών σε νοσοκομεία και δομές καθώς και σε ασθενείς με προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.

#COVID #ΜΕΤΡΑ #ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα