Οι περιπτεράδες του Ηρακλείου αντιδρούν για το «ξήλωμα» των περιπτέρων

«Κόκκινο» πανί αποτελεί για τους περιπτερούχους ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για το «ξήλωμα» των τεσσάρων περιπτέρων που βρίσκονται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης ενώ δεν προβλέπεται η παραμονή τους με βάση τη μελέτη ανάπλασης.

Όπως αποκάλυψε το ekriti.gr, το σωματείο ιδιοκτητών περιπτέρων Κρήτης αντιδρά εντονότατα σημειώνοντας ότι αρχικά ο σχεδιασμός αφορούσε στη μεταφορά δύο των εκ των τεσσάρων περιπτέρων ενώ η τεχνική υπηρεσία του δήμου επικαλέστηκε προ περίπου 3 μηνών έγγραφο από το 2013, με το

επιχείρημα της ανάπλασης στο κέντρο.

Σήμερα, στην επιτροπή ποιότητας του δήμου, μετά από αίτημα του σωματείου, τίθενται επί τάπητος οι νέες θέσεις που προτείνονται για να μεταφερθούν με τις οποίες όμως οι περιπτερούχοι είναι κάθετα αντίθετοι.

Όπως τονίζουν, οι συνάδελφοί τους πληρώνουν κανονικά την εισφορά τους στην ΕΤΑΔ – Κτηματική Υπηρεσία που ουδέποτε τους έχει ενοχλήσει και απαιτούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Για τη μεταφορά των εν λόγω περιπτέρων προτείνεται μια θέση στη διασταύρωση της Ιδομενέως με την οδό Επιμενίδου, στην πλατεία Ελευθερίας απέναντι από το Μουσείο στην οδό Ανεμογιάννη, στην πλατεία του ιατρικού κέντρου και στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Γερωνυμάκη.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Πηγή: ekriti

Keywords
Τυχαία Θέματα