Οι καταγγελίες του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων για το κρούσμα κορονοϊού σε εταιρεία στα Χανιά

Ευθύνες στην διοίκηση της εταιρείας Σουηδικής υπηκοότητας, TELEPERFORMANCE ρίχνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ" με αφορμή επιβεβαιωμένο πλέον κρούσμα κορονοϊού εργαζόμενου.

Ο Σύλλογος αναρωτιέται για ποιο λόγο ένας εργαζόμενος εστάλη για εργασία στα Χανιά, που προσφάτως είχε εξέλθει από το νοσοκομείο, νοσηλευόμενος με κορονοϊό.

Και ρωτά: «Αληθεύει ότι ο εργαζόμενος βρισκόταν ακόμα σε καραντίνα; Αν ναι, πώς είναι δυνατόν εργαζόμενος σε καραντίνα και με αυτό το ιστορικό, να τοποθετείται

από τον εργοδότη για εργασία σε μια άλλη περιοχή; Υπήρξε το προηγούμενο διάστημα άλλος ή άλλοι εργαζόμενος/οι της TELEPERFORMANCE που νόσησε/σαν από τον ιό Covid-19;».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «προξενεί εντύπωση και πλείστα ερωτηματικά η στάση της εταιρείας, διότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε νοσήσει και στο παρελθόν στη Σουηδία από κορονοϊό ενώ είχε βγει θετικός στον ιό και σε νοσοκομείο της Αθήνας».

Ο σύλλογος επαναφέρει τις καταγγελίες τους για τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας και την παντελή αδιαφορία εργοδοτών για ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Ο συνάδελφός μας, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων, βρέθηκε με ομάδα άλλων εργαζόμενων της εταιρείας στα Χανιά και αποτελεί το 19ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Κρήτη» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η εργοδότρια εταιρεία πιθανότατα φέρει σοβαρότατες ευθύνες, σύμφωνα με τον σύλλογο ο οποίος τονίζει ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο δήλωνε η εταιρεία μετά από δημόσιες καταγγελίες εργαζομένων, ότι:

«Οι εργαζόμενοι που ενδέχεται να παρουσιάσουν συμπτώματα όμοια με εκείνα του COVID-19 κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, θα απομακρύνονται αμέσως από τον χώρο, ώστε να αποφευχθεί η επαφή τους με συναδέλφους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται ο ιατρός εργασίας, το νοσηλευτικό προσωπικό μας που υπάρχει στις εγκαταστάσεις μας, ο προϊστάμενός τους και τέλος θα ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΔΥ, ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες. Το συνεργαζόμενο ιατρικό προσωπικό σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχει αυξηθεί και βρίσκεται σε επιφυλακή».

Ο σύλλογος «Η ΕΝΩΣΗ» καλεί την εργοδότρια εταιρεία, την οποία είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για μια τέτοια εξέλιξη, να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα που τίθενται.

Παράλληλα, ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας οφείλουν να πραγματοποιήσουν άμεσα έλεγχο σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αθήνα και Επαρχία, να αναζητήσουν τυχόν ευθύνες για το περιστατικό, να ελέγξουν αν τηρούνται όσα ο νόμος ορίζει και να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους σε όλο το προσωπικό, καθώς απασχολούνται πάνω από 8.500 εργαζόμενοι, από τους οποίους σχεδόν 70% είναι αλλοδαποί, από 91 διαφορετικές εθνικότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά,chania