Οι καλοί εργοδότες «επιστρέφουν» τους νέους πίσω στη χώρα

Καθώς η χώρα κάνει έξοδο από την κρίση, τα υψηλά standard της εργασίας που ισχύουν και στις υπόλοιπες χώρες του προηγμένου κόσμου γίνονται αναγκαιότητα και πραγματικότητα και στην Ελλάδα.

Ένα από αυτά, είναι κι η πρότυπη συμπεριφορά του εργοδότη και τα πολλαπλά οφέλη που αυτή έχει για τον ίδιο εργαζόμενο αλλά και για την επιχείρηση.

Στην πραγματικότητα, η καλή συμπεριφορά του εργοδότη λειτουργεί σαν ένα ντόμινο καλών εξελίξεων.

Οι έρευνες είναι ξεκάθαρες : σύμφωνα με ποιοτικά στοιχεία από σειρά ερευνών που

έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια, οι με έναν ικανοποιητικό μισθό καθώς και η δυνατότητα επαγγελματικής και προσωπικής ανέλιξης και ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή ενός εργασιακού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, οι ίδιες έρευνες δείχνουν πως οι εταιρείες που διατηρούν και σέβονται τις ηθικές αξίες, εκπαιδεύουν το προσωπικό τους και τον βοηθούν με κάθε τρόπο να αναπτύσσει τις δεξιότητές του θεωρούνται πολύ σημαντικά κριτήρια για τη νέα γενιά εργαζομένων που πια αναζητά όλο και πιο πολύ εύρυθμα και σωστά εργασιακά περιβάλλοντα.

Τα καλά νέα για τη χώρα μας είναι ότι τα τελευταία χρόνια, πληθαίνουν οι ειδήσεις για τις ελληνικές εταιρείες που εμφανίζουν μια πρότυπη εργοδοτική συμπεριφορά.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι κι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι για μια επιχείρηση. Πρόκειται μάλιστα για μια συμπεριφορά που η εταιρεία είχε υιοθετήσει από την αρχή κιόλας της λειτουργίας της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, που ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία όταν ήταν 25 ετών.

Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, θα αναλάμβανε τα ηνία της επιχείρησης. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα.

Για πάνω από 50 χρόνια, η πολιτική της εταιρείας εστιάζει στις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όσους το επιθυμούν, το προσπαθούν και το αξίζουν, ώστε να απολαμβάνουν επιτυχίες και να κατακτούν υψηλές θέσεις, ανεξάρτητα από το φύλο ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

H « Αθηναϊκή Ζυθοποιία ήταν επίσης από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που προώθησε γυναίκες εργαζόμενες σε θέσεις και τομείς που μέχρι τότε ήταν κατά βάση ανδροκρατούμενοι. Επιδίωξή της εταιρείας είναι ένα εργασιακό περιβάλλον που θα βοηθάει τους εργαζόμενους να αποδίδουν τα μέγιστα και να την επιλέγουν ξανά και ξανά.

Ένα περιβάλλον αξιοκρατικό, ποιοτικό και ασφαλές.

Ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον λειτουργεί από μόνο του ως «μαγνήτης» για όλους αυτούς τους νέους Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα σε αναζήτηση επαγγελματικής αποκατάστασης και καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ο μονόδρομος της επιστροφής τους είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας αξιόπιστος επαγγελματικός προορισμός. Οι παραγωγικοί εταίροι της Οικονομίας έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα μπορέσουν αφενός να προσελκύσουν τους Έλληνες της νέας διασποράς και αφετέρου να τους επιτρέψουν να σταδιοδρομήσουν και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για τη χώρα και την κοινωνία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνοψίζει τη φιλοσοφία της στο εξής τρίπτυχο: «Επενδύουμε στην αξία των ανθρώπων μας- Εμπνέουμε αξία στους ανθρώπους μας- Μοιραζόμαστε τις αξίες με τους ανθρώπους μας».

Το ακόμα πιο θετικό νέο είναι πως η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη των μελών της οικογένειάς της και να μεταλαμπαδεύει τις αξίες που την κατέστησαν εταιρεία πρότυπο.

Ευελπιστούμε, εργασιακά περιβάλλοντα σαν αυτό της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να θεωρηθούν ένα νέο πεδίο ευγενούς άμιλλας ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα