Οι γειτονιές που κυριαρχεί η μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίζεται στην Αθήνα

«Συναγερμός» στους ειδικούς έχει σημάνει η μετάλλαξη κορονοϊού, η οποία παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Μαζί με τη βρετανική μετάλλαξη, είναι τα δύο στελέχη που κυριαρχούν στην πρωτεύουσα και κυρίως σε Κυψέλη Πατήσια και Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με το Mega.

Πρόκειται για μετάλλαξη αφρικανικής προέλευσης, η οποία συνδέεται με στελέχη που εμφανίστηκαν στη δυτική Αφρική και πιο συγκεκριμένα στη Νιγηρία.

Οι ειδικοί

δεν γνωρίζουν πόσο ανθεκτική είναι στα υπάρχοντα εμβόλια, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτική, αυξάνοντας την ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Η μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στο 10,59% των δειγμάτων στην Αττική, Δυτική Ελλάδα 3,75%, Στερεά Ελλάδα 3,92% και στο 1,72% της Πελοποννήσου. Συνολικά 1.050 δείγματα έχουν εντοπιστεί στην Επικράτεια.

Μελέτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αναφέρει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την μεταδοτικότητα, αλλά ούτε και για την ανοσολογική διαφυγή από τα υπάρχοντα εμβόλια.

ΑΘΗΝΑΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα