Οι εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου για την «αυτοεξορία» Πολάκη από τις υποψηφιότητες

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, όπως όλα δείχνουν, μετά και τη νέα ανάρτηση του βουλευτή Χανίων αλλά και τη νέα επίσημη διαρροή που ακολούθησε από πηγές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί δεδομένο ότι ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός λίστας

για τις βουλευτικές εκλογές 2023, κάτι που είχε γίνει σαφές για την Κουμουνδούρου από την προηγούμενη ανάρτηση του, πριν ακριβώς από μια βδομάδα, για την οποία επίσης είχε προκληθεί αυστηρή διαρροή από την πλευρά του κόμματος.

Στην κορυφή, λοιπόν, της κομματικής ιεραρχίας θεωρούν οτι προχώρησε σε νέα ανάρτηση ακριβώς για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Επομένως, εξαιρετικά μικρή πιθανότητα δίνεται στο ενδεχόμενο να αλλάξει η πορεία του προς την έξοδο από τα ψηφοδέλτια, αν προχωρήσει σε κάποια σχετική αντίδραση, δηλαδή ανασκευάζοντας πλήρως.

Δίνει λαβές στη ΝΔ

Επικρίνοντας, δε, επί της ουσίας το περιεχόμενο της νέας ανάρτησης Πολάκη, πρόσωπα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα εξηγούν ότι είναι «εντελώς εκτός γραμμής του κόμματος», επισημαίνοντας ότι δεν είναι τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιεί ανθρώπους.

Επιπλέον, καυτηριάζουν τις επιλογές του Χανιώτη βουλευτή, εξηγώντας ότι δίνει πάτημα στη ΝΔ να αποπροσανατολίζει από τα αδιέξοδα που έχει φέρει την ελληνική κοινωνία και από τις αντιθεσμικές μεθόδους άσκησης εξουσίας, δίνοντας της μάλιστα λαβές να επιτίθεται στο κόμμα τους.

Επιλογή ηρωικής εξόδου

Με βάση τα παραπάνω, στην ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πρόκειται για επιχείρηση ηρωικής εξόδου, η οποία, μάλιστα, επιχειρείται να "ντυθεί" με πολιτικό περίβλημα αιτιολόγησης, δηλαδή με τη γραμμή της σκληρότερης αντιμετώπισης των θεσμών του «βαθέως κράτους».

Μικρή πιθανότητα υποχώρησης

Πάντως, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη ότι ο κύριος Πολάκης δεν θα προσπαθήσει να «επιστρέψει» στις λίστες των υποψηφίων του κόμματος του, πραγματοποιώντας για δεύτερη φορά υποχώρηση και προβάλλοντας ως υπέρτατο σκοπό τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ηττηθεί η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πριν από λίγο προχώρησε σε μια νέα, προσωπικού χαρακτήρα ανάρτηση, κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Τέλος, η απόσυρση Πολάκη από τις λίστες θα πρέπει να γίνει και επισήμως, με απόφαση των αρμόδιων συλλογικών οργάνων.

#ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουνδούρου, Πολάκη,koumoundourou, polaki