Οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου (vid)

Πολλές ειδήσεις «κρύβουν» οι σημερινές εφημερίδες. Ο πόλεμος για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και οι μειώσεις φόρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση «απασχολεί» τις σημερινές εφημερίδες.

Έτοιμος να ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, η κυβέρνηση σχεδιάζει:

1) ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Μειώνεται ο

φορολογικός συντελεστής στο 9 από το 22% για τα φυσικά πρόσωπα

2) ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα σημερινά επίπεδα ώστε να μην επιβαρυνθούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Με την σειρά της η «Καθημερινή» αναφέρεται στο θετικό σήμα από Ρούτε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία ενώ έχει ρεπορτάζ για την δυσκολία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρεται στην παράταση 4.000 συμβασιούχων στο ΕΣΥ, ενώ, γίνεται γνωστό ότι η κυβέρνηση εξετάζει την 12μηνη παράτασή τους.

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών απασχολεί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα.

ΕΣΤΙΑ: "Τι ανεκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στις καταλήψεις των Εξαρχείων;"

«Κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη» γράφει η Αυγή, αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Brexit, στο «ναυάγιο» στην Ισπανία και στη πιθανότητα συγκυβέρνησης των Πέντε Αστέρων με το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα