«Οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν»

Η χώρα ξέφραγο αμπέλι είναι παρελθόν, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Η οικονομία μας αναβαθμίστηκε 12 φορές και σήμερα είναι ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας γιατί είναι σημαντική η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με τη ρητή δέσμευση ότι, εφόσον η ΝΔ είναι σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η χώρα θα πετύχει αυτό το στόχο πριν το τέλος του χρόνου. «Συγκρίνετε αυτόν τον απολογισμό με το τι έγινε το 2015-2019.
Κλειστές τράπεζες, ουρές έξω από τα ΑΤΜ, ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, επενδύσεις με το ζόρι. Σήμερα οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα πάνω. Οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πριν από 4 χρόνια κάποιοι έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και στην ξηρά είχαν ανοιχτά τα σύνορα. Αυτή η χώρα ξέφραγο αμπέλι είναι πια παρελθόν. Οι παράνομες ροές αποτρέπονται. Συνθλίβουμε τα άθλια κυκλώματα των διακινητών. Σε πείσμα εκείνων των φωνών επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου. Το λέω καθαρά, ο φράχτης επεκτείνεται. Και πια και με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να καταψηφίζει την καταάτυστη τροπολογία Παπαδημούλη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι πρόκειται για τις ίδιες φωνές που έλεγαν ότι η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός και είπε ότι η κυβέρνηση απάντησε με την έμπρακτη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και τις αυξήσεις που πήραν οι ένστολοι. «Βέβαια και με την αναγέννηση των ναυπηγείων μας και της αμυντικής μας βιομηχανίας», πρόσθεσε.#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola