Οι 10 όροι του Ερντογάν για να μην βάλει βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Τους 10 όρους που θέτει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να μην βάλει βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει η Sabah.

Δέκα όρους που έχει θέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Σουηδία και Φινλανδία ώστε να μην χρησιμοποιήσει το δικαίωμα βέτο που έχει για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτει η τουρκική

Sabah.

Η Άγκυρα έχει ξεκαθαρίσει ότι η στάση της για την ένταξη των δύο χωρών είναι αρνητική αν και οι εταίροι στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν ότι τελικώς ο Ερντογάν θα κάνει πίσω. Ποιοι είναι όμως οι όροι του για να υποχωρήσει ο Ερντογάν:

1. Η Σουηδία και η Φινλανδία θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και να το χαρακτηρίσουν κι εκείνες «τρομοκρατική οργάνωση».

2. Να αποτρέψουν τη διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης στα κοινοβούλιά τους που συνδέονται με φιλοκουρδικές οργανώσεις.

3. Να σταματήσουν την παροχή υλικής βοήθειας στις Δυνάμεις Λαϊκής Αυτοάμυνας (SNS) στη Συρία, που σύμφωνα με την Τουρκία συνδέονται και αυτές με το PKK.

4. Να επιταχύνουν την έκδοση στην Τουρκία προσώπων που συνδέονται με «τρομοκράτες».

5. Να σταματήσουν τις επαφές με εκπροσώπους κουρδικών ομάδων που δρουν σε Ιράκ και Συρία.

6. Να διακόψουν τους δεσμούς τους με φυγόδικα και καταζητούμενα μέλη της FETO (της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν) που φέονται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

7. Να μην λάβουν μέτρα κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

8. Να καθιερώσουν τακτικές επαφές και συνεργασία για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» δηλαδή τη δράση των Κούρδων.

9. Να δεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων και οργανώσεων που συνδέονται με «τρομοκρατικές οργανώσεις».

10. Να μην επιτρέψουν στο έδαφός τους δραστηριότητες μη κυβερνητικών οργανώσεων με αντιτουρκικό προσανατολισμό – πράγμα που θα μπορούσε να αφορά ακόμη και κυπριακές οργανώσεις.

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ #ΝΑΤΟ #ΒΕΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα