Οδύνη και βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο» της 44χρονης Γλυκερίας στο Ρέθυμνο (βίντεο, εικόνες)

Ράγισαν οι πέτρες στο τελευταίο «αντίο» της 44χρονης Γλυκερίας στο Ρέθυμνο που πέθανε από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, τραγική φιγούρα ο σύζυγός της.

Κλίμα οδύνης και βουβός πόντος επικράτησε στο Ρέθυμνο στον ύστατο αποχαιρετισμό στη Γλυκερία το απόγευμα της Τρίτης (01/06). Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών πέθανε, ενώ παρουσιάσε σοβαρότατες επιπλοκές, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού με το «AstraZeneca» και ακολούθως έκανε χειρουργείο.

Σύφμωνα και με το «creta24.gr», η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε στον τόπο καταγωγής της, την Λοχριά Ρεθύμνου, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε προκειμένου να τη συντροφέψει στην τελευταία της κατοικία. Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση, είχε καταγγείλει την πολιτεία για τη συνέχιση της χορήγησης του εμβολίου της «Astrazeneca», σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο ΠΑΓΝΗ, η 44χρονη Γλυκερία άφησε την τελευταία της πνοή.

Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, πέθανε λίγες ημέρες αφότου εμφάνισε «το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca», όπως ανέφερε στην ενημέρωση της Δευτέρας (31/05) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία εμφανίστηκε συντετριμένη, εκφράζοντας τα «βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας».

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τις 22 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα, έπρεπε να σταματήσουν να της χορηγούνται τα υποστηρικτικά φαρμακευτικά σκευάσματα ώστε να επιβεβαιωθεί και τυπικά το μοιραίο.

Διοικητής ΠΑΓΝΗ για τον θάνατο της 44χρονη Γλυκερίας: «Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο»

«Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό. Είχε ελάχιστες ελπίδες» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, σχετικά με τον θάνατο της 44χρονης Γλυκερίας.

O κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πώς, «Απ’ όσο γνωρίζω είναι ο μοναδικός θάνατος στη χώρα μας που συνδέεται με το εμβόλιο. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού στην οικογένεια. Μίλησα μαζί της τη μέρα που ήρθε στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτή την εξέλιξη».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ είπε επίσης, πως έχει μιλήσει και με τον σύζυγο της, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο δεν είναι από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά αντίθετα προσπαθούσε να πείσει και όσους είχαν ενδοιασμούς ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Τον είδα τον σύζυγο πριν το τραγικό συμβάν, είχα μιλήσει μαζί του. Δικαίως έχει το παράπονο και η οικογένειά του, «γιατί σε αυτούς;». Όχι μόνο δεν ήταν από τους αρνητές του εμβολιασμού, αλλά έκανε και προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου. Πήγαινε από σπίτι σε σπίτι να πείσει τον κόσμο» δήλωσε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης.

{gallery}kideia glikeria 44xroni emvolio astrazeneca koronoios greta24.gr{/gallery}

Keywords
Τυχαία Θέματα