ΟΑΣΘ: Έρχονται νέες 250 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Σε τι στάδιο βρίσκονται οι 250 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στον ΟΑΣΘ

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και

για τις μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των προσφερόμενων σήμερα υπηρεσιών μεταφορικού έργου προς του πολίτες της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε πως «η συχνότητα των δρομολογίων έχει βελτιωθεί σημαντικά, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά αυτό θέλει το χρόνο του», ενώ «αυτό που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να βελτιώνουμε τον υπάρχοντα στόλο λεωφορείων, γιατί ήταν σε κακά χάλια».

Σε ό,τι αφορά τις προαναγγελθείσες από τον ίδιο προσλήψεις 250 οδηγών διευκρίνισε πως το αίτημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μόλις λάβει το «πρασινο φως» η προκήρυξη θα σταλεί στο ΑΣΕΠ για επεξεργασια.

Συμφωνα με πληροφορίες, η νέα προκήρυξη αναμένεται να ειναι ετοιμη μετα το Πάσχα.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης εργαζομένων

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι εντός των ημερών ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον Οργανισμό.

«Στον ΟΑΣΘ ήδη καθιερώνω έναν μόνιμο μηχανισμό εκπαίδευσης και επιμόρφωσης -βασικά εκπαίδευσης- γιατί εκτός από την απαξίωση του στόλου είχαμε και απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και το μόνο που έχουμε σε πληθώρα είναι η υποαπασχόληση μέσα στον Οργανισμό κι αυτό πρέπει επίσης να το διαχειριστούμε, χωρίς να δημιουργούμε ανεργία. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν κάνεις τους εργαζόμενους να έχουν δεξιότητες αντίστοιχες με την εξελισσόμενη τεχνολογία και την οργάνωση. Αυτό καθιερώνω. Ήδη από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν τα σεμινάρια για την εκπαίδευση του προσωπικού, αρχικά για διοικητικά και οικονομία και μετά θα πάμε και στο τεχνικό, σε όλα τα επίπεδα, από τα κορυφαία στελέχη μας, μέχρι και τους ελεγκτές κομίστρου», διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα