ΟΑΕΔ: Πάνω από 4,5 εκ. οι νέοι χρήστες του oaed.gr το 2018

Την ολοκλήρωση του προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», τα επιτεύγματά του αλλά και τις προοπτικές του Οργανισμού, παρουσίασαν σήμερα σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Καθ. Μαρία Καραμεσίνη και στελέχη του Οργανισμού. Είναι ενδεικτικό ότι το 2018 οι νέοι χρήστες του www.oaed.gr ξεπέρασαν τα 4,5 εκατ.

Για την άμεση πληροφόρηση των πολιτών λειτουργεί το πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο,11320, το οποίο

δέχτηκε 151.913 κλήσεις μέσα στο 2018, με μέσο όρο διάρκειας 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατουμισθού, στην κατάργηση του υποκατώτατου, στην θέσπιση κανόνων στα ωράρια και τις υπερωρίες, στις εργολαβίες και στην πληρωμή των μισθών, στην μείωση της αδήλωτης εργασίας και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε δε ότι ήδη το γενικό ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 18%, που αν και ακόμη υψηλό,αποτυπώνει τα αποτελέσματα μιας διαρκούς προσπάθειας.

H Διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι σήμερα ο Οργανισμός με ηλεκτρονικές υπηρεσίες καιαπλοποιημένες διαδικασίες έχει αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση των πολιτών.Αναλύει τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα των ανέργων και τους υποστηρίζειστη διαδικασία αναζήτησης κατάλληλης εργασίας και σταθερής επαγγελματικής ένταξης. Σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγική προσέγγιση των εργοδοτών μεαπώτερο στόχο την αύξηση των κενών θέσεων εργασίας και την κάλυψή τους από τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2018 από τους 2.794.333 συναλλασσόμενους που επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,περίπου 635.000 πολίτες -το 22,27%- εξυπηρετήθηκαν από την ΥπηρεσίαΥποδοχής των τοπικών ΚΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα