ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Στην τελική ευθεία για την παράταση στα Κέντρα Υποδοχής - Πότε αναμένεται η ΚΥΑ

Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου στην συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, θα δοθεί το πράσινο φως για την 4μηνη παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας για 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής κράτησης.

Στην συνέχεια θα δρομολογηθούν οι

διαδικασίες για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Για όσους εργαζόμενους έχουν λήξει οι συμβάσεις θα γίνει επανατοποθέτηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.

Η παράταση αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

Όπως είχε γράψει το Dikaiologitika News στις 17 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς έχουν λήξει πολλές συμβάσεις και έχει αποχωρήσει προσωσικό.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από τον χώρο εργασίας τους καθώς οι 8μηνες συμβάσεις τους έχουν λήξει.

Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να λήξουν οι συμβάσεις και των υπολοίπων.

Οι αποχωρήσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση των δομών φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία τους στο άμεσο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα