ΟΑΕΔ: Καταβλήθηκε το επίδομα ανεργίας στους ταυτοποιημένους πυρόπληκτους

Καταβλήθηκε επίδομα ανεργίας και εφάπαξ ενίσχυση σε εργαζόμενους που ανεστάλη η εργασία τους, λόγω των πυρκαγιών. Στις 14 Αυγούστου, θα συνεχιστεί η διαδικασία καταβολής.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον ΟΑΕΔ, η έναρξη της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος ανεργίας και του εφάπαξ ποσού 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (648 ευρώ) σε εργαζόμενους των οποίων

ανεστάλη η εργασία μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, τα ποσά πιστώθηκαν σε δικαιούχους των οποίων η διαδικασία ελέγχου της αίτησής τους έχει ολοκληρωθεί.

Επόμενη καταβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Αυγούστου και θα αφορά εργαζόμενους που έχουν υποβάλλει αίτηση και τα στοιχεία τους ακόμα ταυτοποιούνται. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και θα ενημερωθούν για την επόμενη ημερομηνία καταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας ή του τόπου εργασίας των ασφαλισμένων.

- Για τη λήψη του εφάπαξ ποσού των 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας χρειάζεται η υποβολή αίτησης στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ του τόπου εργασίας των δικαιούχων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης (https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988).

* Τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

ΚΠΑ2 Παλλήνης – Λεωφ. Μαραθώνος 115
ΚΠΑ2 Μεγάρων – 28ης Οκτωβρίου και Συλημβρίας

* Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας μπορούν να τηλεφωνούν για θέματα ΟΑΕΔ στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (08:00-15:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΑΕΔ, Καταβλήθηκε,oaed, katavlithike