Ο υπ.Οικονομικών της Γερμανίας επαίνεσε την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου τον Φεβρουάριο

Tην επιτυχή έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου τον Φεβρουάριο χαιρέτισε ο υφυπουργός Οικονομικών Μίχαελ Μάιστερ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο αποτιμά θετικά τις εξελίξεις αυτές στην ελληνική οικονομία.

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση στη γερμανική Bουλή για το πώς αξιολογεί η γερμανική κυβέρνηση τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, τόνισε ότι στις 8 Φεβρουαρίου

η Ελλάδα προχώρησε για πρώτη φορά από το 2010 στην έκδοση επταετούς ομολόγου, που της απέφερε 3 δισ. ευρώ, την ώρα που οι προσφορές κινήθηκαν στα 7 δισ. ευρώ. «Είναι το μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογο των τελευταίων ετών», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στα πενταετή ομόλογα που εκδόθηκαν το 2014 και τελευταία το περασμένο καλοκαίρι. «Οι εξελίξεις αυτές αποτιμώνται θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, αποφασιστικής σημασίας παραμένει η επιτυχής και συνεπής υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα